Rosin om debuten: "Små marginaler"

Storebrokillen Rasmus Rosin har gjort sin debut på challengetouren. Han missade cuten, men kände ändå att han kunde hävda sig spelmässigt. "Det är små marginaler som skiljer", sa han.

Rasmus Rosin, till vänster, var nöjd med sin debut på challengetouren.

Rasmus Rosin, till vänster, var nöjd med sin debut på challengetouren.

Foto: Privat

Golf2022-08-22 11:50

21-årigen kvalade in till Dormy Open på Österåkers GK. På torsdagen var han riktigt nöjd med sitt spel. Efter sju birdies, fem bogeys och en dubbel kom han runt på par.

– Jag spelade riktigt bra från tee då och gick för många flaggor. Det är så lite som skiljer mellan att ett inspel ska hamna en meter från flagg och att man ska få ett omöjligt läge. Därför blev det många bogeys också.

På fredagen hade han behövt gå ett under par för att få spela vidare i helgen. Det blev dock ett över par.

– Jag spelade ganska slätstruket då. Med marginalerna på min sida hade det kunnat gå. Jag hade en eaglechip i hålkanten och en putt som var väldigt nära, men så är det ofta.

Vad var helhetintrycket från tävlingen?

– Det var väldigt roligt att få prova att spela på den här nivån. Jag fick se att det skiljer inte så mycket till de som är riktigt bra där ändå. Det är bra att ha med sig inför framtiden.

Efter en intensiv sommar kommer Rasmus ta lite ledigt från spel de kommande två veckorna.

– Det blir en intensiv höst med många tävlingar så det krävs att man tar chansen att andas och ladda batterierna ibland också.

Han har som mål att kunna livnära sig på golfen framöver.

– Som det är nu jobbar jag extra på en anläggning för inomhusgolf på vintrarna och hoppar in en del som banarbetare på sommaren. Målet är att satsa på golfen helt och håller i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om