KM på Tobo avgjort - väntad vinnare

Klubbmästerskapet avgjordes på Tobo GK under helgen och föga förvånande var Robert Danielsson starkast. Bästa dam blev Ulla-Greta Föghner som vann D60.

Damspelarna som deltog under helgens KM på Tobo, från vänster: Maj-Britt Borg, Marita Carlsson, Ulla-Greta Föghner samt Annelie Fors.

Damspelarna som deltog under helgens KM på Tobo, från vänster: Maj-Britt Borg, Marita Carlsson, Ulla-Greta Föghner samt Annelie Fors.

Foto: Marcus Johannesson

Golf2020-08-02 17:16

Detta var blott Ulla-Greta Föghners andra KM på Tobo eftersom att andra saker tidigare har krockat i schemat. Av helgens fyra deltagare i damklassen: Maj-Britt Borg, Marita Carlsson och Annelie Fors, har hon också lägst handicap. 

Enligt hennes vänner är Föghner alltid favorit att vinna när hon väl är med och tävlar. 

– Banan här på Tobo är kanonbra men formen kunde väl ha varit bättre. Det är också väldigt snabba greener, säger en ödmjuk vinnare. 

De klarade sig undan regnet under söndagen men värmen var enligt Föghner påtaglig. 

När tidningen kommer på besök är damerna på sprudlande humör och det syns att de älskar sin sport. 

– Du får vara utomhus och får motion samtidigt som man kan spela mot vem som helst, över generationer. Dessutom får man utlopp för sin tävlingsinstinkt, menar Anneli Fors. 

Golf är en av få idrotter som har gynnats av pandemin men det märktes inte under helgens KM. 48 spelare var föranmälda men några dök aldrig upp på grund av olika orsaker. Magnus Hultgren, pro på Tobo GK, hävdar att deltagandet förmodligen är det lägsta hittills. 

– Jag har pratat med andra klubbar som har samma problem. Det är svårt att locka folk till sådana här tävlingar. Annars har det varit ett smidigt arrangemang och helgen har flutit på bra. 

Han var förhandsfavorit och motsvarade också förväntningarna när Robert Danielsson vann herrklassen och därmed KM. Marcus Svensson delar andraplatsen med Joakim Hesselgård efter en svag söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!