"Hetsar inte upp mig över ett dåligt slag längre"

Onsdagen är en helig dag för veterangolfarna på Tobo. Då samlas ett 50-tal herrar för veckans runda och stämningen är på topp trots att alla slag inte sitter klockrent.

Håkan "HC" Karlsson hamnade i en del trubbel under sin runda, men löste det här bunkerslaget snyggt.

Håkan "HC" Karlsson hamnade i en del trubbel under sin runda, men löste det här bunkerslaget snyggt.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2021-08-24 12:00

När sporten anländer till golfbanan Tobo denna onsdagseftermiddag har många av de knappa 50-talet spelarna som deltar redan kommit halvvägs. Vi tar följde med en fyrboll som precis slagit ut på det sjunde hålet.

– När vi gick ut imorse var det kallt och regnigt, men nu har solen tittat fram och det värmer alltid. Blåsten har dock tilltagit samtidigt och den kan ställa till det, säger Håkan "HC" Karlsson som för dagen har sällskap av Håkan Bengtsson, Staffan Söderlund och Svenne Logg.

"HC" får se sitt andraslag hamna i bunkern och dessutom nära kanten. Han gör ett försök att slå sig ur åt sidan, men bollen blir kvar i sanden. Nästa gång går det bättre och bollen landar på green.

– Det andra slaget får jag vara riktigt nöjd med. Det var ett lurigt läge nära kanten också, säger "HC" som känner sig lite ringrostig för dagen då han inte spelat på ett tag på grund av ryggproblem.

Håkan Bengtsson skaffade sig en fin birdiechans på samma hål efter två fina slag, men får lämna sjuan med ett par.

– Det är som vanligt. Man är lite för feg på birdieputten, men paret är ju bättre än bogey i alla dagar i veckan, konstaterar Bengtsson.

undefined
Håkan Bengtsson på green.

På åttan är det Söderlund och Loggs tur att nå med bollen i hål på tre slag och notera var sitt par på scorekortet.

Kvartetten avslutar sedan med det nionde hålet som är par fem innan fikat hägrar halvvägs in på ronden. Där hamnar samtliga spelare i bollen i problem på ett eller annat vis. Värst drabbas Håkan "HC" Karlsson som hamnade en bra bit till vänster efter sitt andra slag.

– Jag blev lite för girig och försökte gå mot green. Det var tre träd i vägen och jag lyckades träffa en björkstam klockrent så bollen studsade tillbaka och lade sig nån meter längre bak jämfört med vart jag började, berättar "HC" som ändå tog motgången med jämnmod.

– Jag hetsar inte upp mig över ett dåligt slag längre. Den som kände mig förr när jag höll på med fotboll vet att jag hade ett hett temperament då. Det är skillnad i golfen. Här har jag bara mig själv att skylla. Att gå och gräma sig över ett missat slag funkar inte och förstör stämningen för de andra spelarna i gruppen.

undefined
Christer Henningsson, Jan Robertsson och Bo Lagerqvist fikar efter halva rundan.

Ett annat gäng som vi möter halvvägs in på rundan i samband med den efterlängtade fikapausen är Christer Henningsson, Jan Robertsson och Bo Lagerqvist. De uppskattar också golfen och spelet på onsdagarna.

– Jag började spela först när jag var 60 och fastnade direkt, säger Jan Robertsson som har spelat i fem år och är nere i 13 i handicap och fortsätter:

– Jag hade inte trott att golfen skulle vara något för mig så jag är evigt tacksam för att en kompis var ihärdig och övertalade mig att prova på.

Gänget unnar sig en kopp kaffe, en rejäl macka och något litet sött tilltugg innan de tar sig an de sista nio hålen.

– Resultatet är inte så noga. Det viktigaste är att få komma ut och träffas, säger Christer Henningsson.

undefined
Leif Carlsson puttar på nians green. Hans 73 slag räckte till en fjärdeplats den här gången.

Resultat Toboveteranerna 18 augusti topp tio:

A-Klass 1) Leif Lätt 72, 2) Tryggve Ericsson 72, 3) Hans Eklund 72, 4) Leif Carlsson 73, 5) Lars Backheden 74, 6) Åke Frost 75, 7) Björn Pettersson 77, 8) Christer Henningsson 77, 9) Jan Robertsson 78, 10) Kennert Borg 79.

B-klass 1) Billy Nilsson 71, 2) Carl-Göran Arvidsson 72, 3) Thomas Karlsson 75, 4) Stig Svensson 76, 5) Ingemar Eklund 76, 6) Ragnar Johansson 77, 7) Viron Västerlund 77, 8) Alf Johansson 78, 9) Lars-Olof Svensson 78, 10) Håkan Bengtsson 79.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om