Här är stjärnskottet i Tobos serielag: "Lite nervös"

Vilgot Kronstrand är en multitalang i idrott. Nu har han fastnat för golfsporten – och tar redan som 14-åring plats i Tobos serielag i division ett. "Det ska bli roligt. Formen är bra, men det är klart att det är lite nervöst", säger han på inspelningsrundan.

Vilgot Kronstrand är 14 år och har bara spelat golf i tre år, men tar ändå plats i Tobos serielag i golf i division ett.

Vilgot Kronstrand är 14 år och har bara spelat golf i tre år, men tar ändå plats i Tobos serielag i golf i division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2021-07-14 17:00

På ett stekhett Tobo GK förbereder sig Vilgot Kronstrand för seriegolfen på torsdag, fredag och lördag – på hemmabanan Tobo GK. Sporten följde med honom och bröderna Robin och Petter Gustafsson i några hål under onsdagen. Och jo, ja. Vilgot är i slag. 

På tionde hålet slog han ett perfekt inspel på drygt 130 meter och la upp bollen bara några meter från hål. Samma visa upprepade sig på hål 11. Det är ingen tillfällighet.

– Närspelet är min styrka, säger Kronstrand, som har en bollkänsla utöver det vanliga. 

Sedan han började spela för tre år sedan har handicapet sänkts raskt. Nu är han nere i 2,7 i hcp, detta sedan han förbättrat det i sina två senaste rundor där han slog 71 och 73 slag, brutto. Och det är där och en bit över hans normala standard ligger. 

Att han nu, redan som 14-åring, tar plats i Tobo-laget är faktiskt ingen större överraskning. 

– Jag kände direkt att golfen passade mig bra, säger Vilgot. 

Tanken har tidigare varit att han skulle gå innebandygymnasium när tiden är inne för det. Nu lutar det åt golf istället. 

– Det blir nog så. Jag kanske ska söka till Helsingborg eller Linköping.

Under våren har han spelat flera tävlingar, med lyckat resultat. 

– Jag vann deltävlingen i Teen Tour på Tobo och kom tvåa i Växjö. Senare är det riksfinal i Nybro. 

Men först väntar alltså seriespel. 

Vilgot Kronstrand har visat riktigt fin form de senaste dagarna.
Vilgot Kronstrand har visat riktigt fin form de senaste dagarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!