Han gjorde sitt livs första hole in one: "Magiskt"

Plötsligt händer det. Philip Ericson fick se sitt utslag på hål fem på Tobo gå i hål. Hans livs första hole in one och det för Tobo GK i seriespelet i division 1. "Det var magiskt", sa han.

Philip Ericsson i mitten lyckades med bedriften att göra en hole in one på Tobo under torsdagens seriespel. Han spelade foursome med Jacob Isaksson.

Philip Ericsson i mitten lyckades med bedriften att göra en hole in one på Tobo under torsdagens seriespel. Han spelade foursome med Jacob Isaksson.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2021-07-15 13:44

Philip Ericson (tidigare Svensson) är från Vimmerby från början och inledde sin golfkarriär på Tobo GK för drygt 30 år sedan. Under de åren har det blivit åtskilliga rundor, men fram tills i torsdags hade han aldrig lyckats med varje golfares dröm att slå en hole in one.

Philip spelade foursome med Jacob Isaksson i Tobo GK:s lag i seriespelet i division 1. Det var Philips tur att slå ut på det femte hålet som endast mäter 90 meter och och green ligger avsevärt lägre än tee.

– Jag tog en 56-graders wedge och fick till en skön träff. Sedan fick jag se bollen studsa en gång, spinna tillbaka och gå rakt ner i koppen. Det var en magisk känsla, säger Phlip Ericson som knappast kunde valt ett bättre tillfälle heller att göra det på sin gamla hemmabana i en viktig tävling.

Ericson har en bakgrund som lovande spelare i ungdomen och även om han aldrig lyckades slå igenom på allvar har han hängt i och spelat på en hög nivå. Numera bor han i Stockholm och har Troxhammar som hemmaklubb. 

– Jag håller igång och tränar och spelar så gott det går, men tiden räcker inte till på samma vis nu när man är förälder också. Sedan försöker jag komma hem och spela seriespelet för Tobo varje sommar i samband med semestern. Det är kul att kunna hjälpa sin moderklubb på det viset, säger han.

Torsdagens foursome slutade med 82 slag för Ericson och Isaksson.

– Vi gick på 39 första nio, men hade det tufft på vägen in. Värmen gjorde såklart sitt och sen var vi ute i skogen flera gånger om på slutet, sa Ericsson.

Tobos andra par i foursome var Robert Danielsson och Vilgot Kronstrand. De hade 38 första nio och kom in på 81 totalt.

161 slag innebär att Tobo ligger sist av de tolv lagen inför Torsdagens fyra singelmatcher. Seriespelet fortsätter sedan på fredag och lördag med ytterligare tre rundor bestående av foursome, bästboll samt singelspel.

Ställning efter dag 1: 1) Norrköping/Söderköping 147, 2) Glasriket 148, 3) Växjö 149, 4) Nässjö 152, 5) Värnamo 152, 6) Linköping 153, 7) Linköping 153, 8) Hooks GK 153, 9) A6 155, 10) Jönköping 156, 11) Visby 156, 12) Lagan 159, 13) Tobo 163.

Vilgot Kronstrand och Robert Danielsson spelade också foursome för Tobo.
Vilgot Kronstrand och Robert Danielsson spelade också foursome för Tobo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!