Haeggman kollar in Gullringen

Gullringens Golfklubb har gjort klart med en meriterad gäst som kommer till den officiella invigningen av klubbens nya niohålsbana på torsdagen den 14 augusti. Det är proffsspelaren Joakim Haeggman från Kalmar som kommer för att slå det första slaget.

I mitten av augusti kommer Joakim Haeggman till Gullringens golfbana för att delta i den officiella invigningen av den nya niohålsbanan

I mitten av augusti kommer Joakim Haeggman till Gullringens golfbana för att delta i den officiella invigningen av den nya niohålsbanan

Foto:

Golf2003-07-03 05:59


Sedan klubben började utbyggnaden av banan har ordföranden Greger Henriksson haft hopp om att få fram en riktig stjärnspelare som kan komma och göra invigningen till något alldeles extra.
- Den här veckan blev det äntligen klart att Joakim Haeggman kommer att närvara då vi inviger banan officiellt i augusti. Jag måste passa på att rikta ett stort tack till Christer Ansgarius som genom sina kontakter gjort att detta blivit möjligt, säger Greger Henriksson.
Gullringens niohålsbana har i och för sig varit öppen för spel sedan en tid, men det är alltså först om en dryg månad man kommer att inviga den.
- Om inte det trista vädret håller i sig ska förhoppningsvis banan vara i topptrim till dess. Vi har bara fått positiv respons från dem som har spelat banan hittills. Omdömet är generellt att det finns tillräckligt många svårigheter för att till och med de bästa golfarna ska känna att det är en utmaning. En annan finess är de väsentligt lättare placerade utslagsplatserna för nybörjare. Från dem kan vem som helst slå och prova på hur det är att spela golf.
Späckat program
Programmet för invigningsdagen är späckat. Det inleds med ett kortare tal av ordföranden och följs av att Joakim Haeggman slår det officiella första slaget.
Haeggman fortsätter sedan med att visa upp lite av sitt kunnande i en så kallad golfclinic. Därefter kommer Joakim att spela de nio hålen tillsammans med Greger Henriksson samt Christian Johansson och Viktor Ansgarius.
- Kvällen avslutas med en supé för speciellt inbjudna. Vår förhoppning är att alla golfintresserade tar sig hit för att njuta av Joakim Haeggmans konster på banan, avslutar Greger Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!