"Förberedelserna är lika med noll"

Vi är inne i augusti månad och det innebär KM, klubbmästerskapet, i golf på Tobo vilket också är den första tävlingen i år för golfklubben.

Klubbmästerskapet innebär årets första tävling på Tobo GK.

Klubbmästerskapet innebär årets första tävling på Tobo GK.

Foto: Arkivbild

Golf2020-07-31 18:15

– Förberedelserna har varit lika med noll och hela säsongen är väldigt konstig. Men vi har ju sagt att vi ska dra igång den 1 augusti, säger Magnus Hultgren, pro på Tobo GK. 

48 deltagare fördelat på två tävlingsdagar är anmälda. Trots golfhysterin som just nu råder blir de inte fler än så. 

– Det är lite nytt folk som är med nu och det är roligt. Däremot är jag inte nöjd med det antalet för det borde vara fler då det inte är någon anmälningsavgift men det beror på att ingen får spela på sitt handikapp. Givetvis ska det dock bli roligt att tävlingssäsongen börjar, menar Hultgren. 

Med anledning av pandemin kommer det att bli några förändringar under och efter tävlingen, bland annat kommer prisutdelningen att ske separat. 

– Man kommer att kunna hämta ut priset flera dagar efteråt om man önskar. Så fort det är tävling taggar man ju till lite men det är synd att de som vinner inte får några applåder, det får bli nästa år. 

Det verkar som att vädergudarna är på Tobo GK:s sida. Regn väntas först på söndag eftermiddag, men då är tävlingen slut.

Några spelare att ha extra koll på?

– Robert Danielsson och Marcus Svensson, jag skulle sätta mina pengar på någon av dem. Men man ska aldrig säga aldrig i golf, säger Hultgren och fortsätter: 

– På damsidan är det fyra spelare anmälda, samtliga i klass 60, och där är det mer öppet kring vem som kommer att segra. Många yngre spelare är på gång underifrån men det kommer nog att dröja några år innan de är redo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!