Dansk seger i Dubai – Björk får PGA-tourkort

Med en bländande avslutning fixade Nicolai Højgaard segern i Europatourfinalen i Dubai. Det var den största segern hittills i karriären för den 22-årige dansken.

Nicolai Højgaard vann i Dubai.

Nicolai Højgaard vann i Dubai.

Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Golf2023-11-19 13:45

Højgaard gjorde fem raka birdies på hål 13-17 och till slut spelade det ingen roll att han sedan avslutade med att missa en kort birdieputt på det 18:e.

Han vann ändå på 21 under par, två slag före norrmannen Viktor Hovland och engelsmännen Tommy Fleetwood och Matt Wallace, och lade vantarna på prischecken på 3 miljoner dollar (runt 30 miljoner kronor).

Nicolai Højgaards tvillingbror Rasmus hade det desto tyngre. Han missade med knapp marginal ett av de tio PGA-tourkort som stod på spel i årets "Race to Dubai" på DP World Tour (tidigare Europatouren). En som däremot lyckades med det är svenske Alexander Björk, som efter ett flertal topplaceringar under året får chansen att testa vingarna i USA nästa säsong.

De fyra svenskarna i startfältet hade annars en rätt tung finaltävling i Dubai. Jens Dantorp var länge med högt upp i resultatlistan, men tappade rejält på slutet och delade 27:e plats med bland andra Vincent Norrman.

Redan inför finaltävlingen hade nordirländske världstvåan Rory McIlroy säkrat totalsegern i "Race to Dubai".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om