Hoppas på spelbart på Tobo till påsk

Känslan av vår börjar bli alltmer påtaglig. Den som tänkt plocka fram golfklubborna och spela på Tobo får dock vänta ett tag till. "Tidigast i påsk tror jag att vi kan öppna", säger klubbens ordförande Kenneth Johansson.

Tobo Golfklubb räknar med att det dröjer ett par veckor till innan banan är redo för spel fullt ut.

Tobo Golfklubb räknar med att det dröjer ett par veckor till innan banan är redo för spel fullt ut.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2022-03-25 09:00

Traditionellt sett brukar 1 maj vara datumet som gäller när det är dags för golfspelarna på Tobo GK att inta banan på allvar. De senaste veckornas soliga väder har väckt vårkänslor hos många och förhoppning om en tidig start på golfsäsongen. När vi kontaktar Tobo GK:s ordförande Kenneth Johansson är dock beskedet att det kommer att dröja några veckor till innan man är redo att öppna på allvar.

– I bästa fall kan jag tänka mig att det blir till påskhelgen. Det är drygt tre veckor dit och har vi bara lite tur med vädret skulle det kunna bli möjligt, säger han.

Det fina vädret har varit gynnsamt för banan, men de kyliga nätterna gör att det fortfarande är ganska hårt i marken och att snön inte hunnit smälta bort i skuggiga partier på banan.

– Våra veteraner och en del andra entusiaster har varit ute och spelat lite med vintergreener redan och det går även om det inte är helt optimalt på hela banan.

I övrigt har klubben inga större projekt på gång på banan inför säsongen.

– Vi gjorde en hel del på banan förra året när vi rensade bort en del träd och vegetation. Vi ordnade även nya utslagsplatser på flera hål och uppdaterade maskinparken. När det gäller jobbet på banan kommer fokus att ligga på greenerna i år. Får vi bara upp värmen under hela dygnet så ska det bli ganska bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om