Broberg fixade tourkortet efter kvalrysare

Kristoffer Broberg är kommande säsong tillbaka på DP World Tour (före detta Europatouren). Men det blev en riktig rysare när det blågula golfproffset säkrade tourkortet i kvalet i Spanien.

Kristoffer Broberg är tillbaka på DP World Tour. Arkivbild.

Kristoffer Broberg är tillbaka på DP World Tour. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Golf2023-11-15 16:07

När Broberg, 37, på onsdagseftermiddagen kom till det sista av totalt 108 kvalhål var han i trängande behov av en birdie, för att slå sig in bland de 25 bästa som får spelrättigheter på touren nästa år. Stockholmaren höll nerverna i styr, gjorde en birdie och slutade kvalet som delad 22:a på totalt 14 slag under par efter sex rundor.

Skadedrabbade Broberg tog karriärens andra seger på DP World Tour i Nederländerna 2021, men tvingades den här säsongen ta klivet ned till Challengetouren. I somras fick han i alla fall chansen i Europatourtävlingen på hemmaplan på Ullna, och berättade då för TT om sina skadeproblem trots tre höftoperationer.

– Det känns dåligt över bollen. Låst. Jag känner att jag knappt kan svinga bakåt. Jag har ingen känsel i vänstersidan och det känns som att jag bara står på högerfoten. Det är sjukt svårt och tufft mentalt, sade han då.

Nu räckte i alla fall spelet för att få göra comeback på DP World Tour. Av totalt nio svenskar i slutkvalet var det bara Broberg som lyckades säkra ett tourkort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om