Åberg i fortsatt ledning – jagar första PGA-segern

Ludvig Åberg är i fortsatt ledning inför den avslutande rundan i PGA-tourtävlingen i Georgia i USA. 24-åringen gick lördagens tredje runda på 61 slag och nio under par. –Det var trevligt och jag njöt, säger Åberg i Discoverys sändning.

Ludvig Åberg jagar första PGA-segern. Arkivbild.

Ludvig Åberg jagar första PGA-segern. Arkivbild.

Foto: Rogelio V. Solis/AP/TT

Golf2023-11-18 21:53

Åberg har den här säsongen en seger, den kom i Europatourtävlingen i Schweiz, men han väntar fortfarande på första PGA-toursegern.

– Det var lättare förutsättningar. Det var trevligt och jag njöt. Det är det här jag har drömt om och jag känner att jag gör ett bra jobb, säger Ludvig Åberg och fortsätter:

– Det finns olika scenarier i mitt huvud inför avslutningen, men jag försöker hålla huvudet kallt. Det handlar om att ge mig själv chansen, men det är långt kvar.

Åberg har haft ett smått osannolikt debutår som proffs. Inför helgens tävling hade han sju raka tävlingar där han som sämst slutat på en 14:e plats.

24-åringen jagas närmast av amerikanen Eric Cole som är ett slag bakom.

– Jag försöker göra mitt bästa, men han (Ludvig Åberg) spelar väldigt bra och det är imponerande det han åstadkommit. Jag måste fortsätta med det jag gör och vara fokuserad inför morgondagen, säger Cole i Discoverys sändning.

Om Ludvig Åberg slutar på första eller andra plats i Georgia så går han in på topp 50 på världsrankningen. Något som innebär att han säkrar en plats i nästa års första majortävling, US Masters.

En annan svensk, Alex Norén, stod för en jätteklättring efter en fin runda: från en 22:a plats till en delad åttondeplats, sju slag bakom Ludvig Åberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om