Gjorde 13 mål mot serieledaren

Under torsdagskvällen hade Virserum en svår hemmamatch mot serieledande Trelleborg. Om det blev jämnt? Inte direkt. VSGF gjorde en fantastisk insats – och vann med 13–2.

Tre av målskyttarna: Simon Dahl, Christoffer Velander och Olle Engqvist.

Ishockey2019-02-07 21:38

Virserum har tagit flera storsegrar under vintern. Men aldrig på det här sättet. 13–2 mot serieledaren är ett sensationellt resultat. Tränaren Fredrik Pettersson var lyrisk efter slutsignalen.

– Jag är otroligt nöjd med killarna idag. Trelleborg kanske saknade några backar, men det spelar egentligen ingen roll. Vi presterade på en mycket hög nivå.

Har ni någonsin gjort en bättre match?

– Det är alltid svårt att jämföra. Det är i alla fall topp-3 den här säsongen, absolut.

Trelleborg kvitterade till 1–1 i den första perioden. Annars var det VSGF för hela slanten. Målmässigt stack den andra perioden ut. Då gjorde hemmalaget fem mål på drygt sju minuter.

Torsdagens resultat innebär att Virserum i praktiken har säkrat en plats i kvalserien till division två. Med tre omgångar kvar har laget nio poäng och 25 plusmål till godo på femman Halmstad.

Här är alla målskyttar: Jim Nordh 3, Christoffer Velander 3, Simon Dahl 3, Alexander Andersson 2, Andreas Lundgren och Olle Engqvist. Tränaren gav extraplus till Felix Carlberg, Daniel Appelqvist, Olle Engqvist, Robin Adolfsén och comebackande Jonathan Engdahl.