VIF slutade fyra och femma i Rödsle Cup

Vimmerby IF:s damer hade tvÄ lag med sig till Rödsle Cup i Oskarshamn. Det slutade med en fjÀrde- och femteplats för VIF-lagen.

Nathalie Miltons VIF svart tog sig till semifinal i Rödsle Cup.

Nathalie Miltons VIF svart tog sig till semifinal i Rödsle Cup.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2019-01-06 13:54

VIF svart gick obesegrat i gruppspelet efter tre raka vinster. DÀremot blev det förlust mot FÀrjestaden 1 i semifinalen med 2-3.

– De avgjorde matchen i matchens sista spark i princip, nĂ€r vi hade kvitterat till 2-2 bara nĂ„gon minut innan dess. SĂ„ det var riktigt nĂ€ra en förlĂ€ngning. Men FĂ€rjestaden Ă€r bra och de trĂ€nar ocksĂ„ vĂ€ldigt mycket futsal, sĂ€ger VIF-ledaren Lars Gustavsson.

VIF laget fick istÀllet spela match om tredjepris, men lyckades inte ladda om riktigt utan förlorade mot FÀrjestaden 1 med 1-2.

– Med lite flyt sĂ„ vi kunnat gĂ„ till final, men hade vĂ€l inte riktigt marginalerna med oss heller. Men gruppspelet var vĂ€ldigt bra, sĂ€ger Lars Gustavsson.

VIF lag vit, som hade ett lite yngre och mer oerfaret lag, hade ett tufft gruppspel dÀr de stötte pÄ blivande finalisterna Rödsle BK och FÀrjestaden 1. De stod ÀndÄ upp bra mot mer rutinerat motstÄnd.

– Sista matchen mot Oskarshamn var den bĂ€sta matchen i turneringen, dĂ€r vi spelade runt bra och satte bra press, sĂ€ger Lars Gustavsson.

Vann turneringen gjorde till slut FĂ€rjestaden 1.

VIF-resultaten i Rödsle Cup:

VIF svartIFK Oskarshamn 3-0

Högsby 4-1

FĂ€rjestaden 2 2-0

Semi: FĂ€rjestaden 1 2-3

Matchen om tredjeplats: FĂ€rjestaden 2 1-2

VIF Vit

Rödsle BK 0-1

FĂ€rjestaden 1 0-5

Rödsle BK U 1-1

Match om femteplats: IFK Oskarshamn 1-0

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!