Anton Carlsson längtar till KM: "Årets höjdpunkt"

IFK Tuna brukar alltid nämnas bland favoriterna, så även i år. Och konstigt vore väl annars? Laget har nämligen två av de tre främsta KM-målskyttarna under 2000-talet. "Vi känner varandra utan och innan", säger Anton Carlsson i Tuna.

Anton Carlsson har gjort näst flest mål i KM under 2000-talet.

Anton Carlsson har gjort näst flest mål i KM under 2000-talet.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2024-01-05 13:00

För så är det. I vår genomgång av samtliga målskyttar i KM under 2000-talet framkommer det att Anton Carlsson och hans tvillingbror Martin Carlsson är tvåa respektive trea i skytteligan. Anton har mäktat med imponerande 24 fullträffar, och Martin 23. 

Varför är ni så bra inomhus?

– Jag vet inte riktigt... Men vi har väl alltid varit duktiga inomhus, vi gillar små ytor och när det går lite snabbare. Vi känner varandra utan och innan och spelat ihop länge, säger Anton Carlsson. 

Upp till Rickard Thuresson, etta på skytteligalistan med 31 mål, är det dock en bit kvar. Kan brorsorna komma ikapp redan i år?

– Vad kan man göra i ett KM? Fem-sex mål kanske. Sen brukar VIF gå långt, så "Thure" lär få en del matcher. Vi får hoppas han slutar snart så vi kan komma ikapp, haha. 

Hur mycket ser du fram emot turneringen?

– KM är årets höjdpunkt. Jag tyckte det verkligen var tråkigt när det inte spelades under några år. Det är alltid roligt att spela mot spelare man inte möter annars, och sen känner många från de olika lagen varandra. 

Anton Carlsson har fått uppleva segerns sötma i KM flera gånger tidigare. 

– Jag har nog vunnit tre eller fyra gånger med VIF och sen såklart med Tuna 2018. 

Frågan är om IFK Tuna kan återupprepa bedriften och därmed kamma hem föreningens tredje guld någonsin. 

– Vi ska gå till final, det tycker jag. Men VIF är alltid svåra, Gullringen också. Inomhus tycker jag alla tre har ganska snarlika lag kvalitetsmässigt. 

Vilka ska man hålla koll på i Tuna?

– "Keko" (Diego Urrutia) ska bli intressant att se. Vi tränade i onsdags och då såg han riktigt het ut. Brorsan är ju också alltid målfarlig. Sen finns det några i laget som man inte har så bra koll på inomhus sen tidigare. Det blir alltid speciellt att spela i idrottshallen i Vimmerby eftersom det är så litet. Helt plötsligt springer man in i ribbstolarna, haha. 

I ett upplägg där alla möter alla i "grundserien" spelar andra faktorer än vanligt. 

– Det är vila, match, vila, match som gäller hela dagen. Har man då sovit sämre natten innan eller ätit dåligt under dagen kan det straffa sig, säger Anton Carlsson. 

Martin Carlsson har gjort 23 mål i KM.
Martin Carlsson har gjort 23 mål i KM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!