Fotbollsprofilen efter beskedet: "Stor besvikelse"

Nej. Det blir inget KM i futsal 8 januari. Ett mycket trist besked för många fotbollsälskare. Vimmerbyspelaren Johan "JC" Carlsson var inte glad åt beskedet: "En stor besvikelse. Jag hade verkligen sett fram emot att spela", säger han.

Fotbollsprofilen Johan Carlsson är besviken över beskedet om KM som kom under onsdagen.

Fotbollsprofilen Johan Carlsson är besviken över beskedet om KM som kom under onsdagen.

Foto: Arkiv

Futsal2021-12-23 14:30

Kommunmästerskapet i inomhusfotboll lockar varje år storpublik till idrottshallen i Vimmerby. Det är då fotbollsklubbarna i kommunen gör upp om den åtråvärda titeln. Mästerskapet tvingades ställas in i början av det här året, därför var längtan om något ännu större att turneringen skulle avgöras om dryga två veckor. Under onsdagen kom arrangörsklubben Södra Vi IF med beskedet att KM ställs in, med hänvisning till coronapandemin och restriktionerna som råder. 

– Otroligt tråkigt. Eftersom jag inte har spelat KM på ett par år var det här något jag såg fram emot extra mycket, om jag nu hade blivit uttagen, säger Johan Carlsson. 

Den rutinerade mittfältaren säger att han gärna hade sett att turneringen hade kunnat genomföras ändå, utan åskådare. 

– Det är väl säkert så Södra Vi resonerat när de nu ställer in turneringen. Att den är så mycket förknippad med att det ska vara just en fotbollsfest den här dagen. Jag köper det. Å andra sidan kan jag tycka att det borde kunnat ha gått att sända matcherna och att KM hade kunnat spelats ändå, med tomma läktare. Visst finns det en ekonomisk sida av det här också, men jag är säker på att klubbarna hade kunnat gå samman och delat på kostnaderna. Sen vet jag inte exakt vad det är för regler som gäller med restriktionerna. 

– Nu får vi hoppas att situationen blir bättre och att KM kan spelas 13 februari. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!