Stark insats när VIF gick till semi

Futsalcuperna avlöser varandra. I helgen spelade Vimmerby IF:s damer den årliga Rödslecupen i Oskarshamn. Och det unga VIF-laget gjorde det bra och gick till semifinal, där laget föll på straffar mot Rödsle.

Kujtese Rexha gjorde flera av Vimmerbys mål, när laget kom fyra i Rödslecup i futsal.

Kujtese Rexha gjorde flera av Vimmerbys mål, när laget kom fyra i Rödslecup i futsal.

Foto: Roelof Stroetinga

Futsal2020-01-13 13:37

VIF gjorde en bra turnering i Oskarshamn, där man kom till spel med ett mixat lag med ett par rutinerade spelare (Nathalie Milton och Malin Blidfors) och flera unga tjejer.

– Jag är jätteimponerad av vårt lag, där flera 05:or gjorde seniordebut, säger ledaren Magnus Budo Ericsson. 

VIF vann samtliga fyra matcher i gruppspelet: 3–1 mot Rödsle U, 3–0 mot Högsby, 3–0 mot Kalmar Södra/Hossmo och 1–0 mot Södermöre. Nathalie Milton var på målhumör och gjorde fyra av Vimmerbys mål. Resterande mål i gruppspelet av tvåmålsskyttarna Kujtese Rexha, Svea Backstad och Sofia Söderlund.

Vimmerby vann gruppen, utan poängförlust och med ett starkt spel i grunden. 

I semin väntade Rödsle A. Det blev en knallhård historia, som slutade oavgjort efter full tid (2-2). I straffsparksläggningen vann sedan Rödsle. Arrangörsklubben vann sedan finalen mot Söderåkra med 2–0, där Nina Norén blev matchvinnare med sina två mål. Vimmerbys mål av Nathalie Milton och Kujtese Rexha. 

I matchen om tredje plats föll VIF mot Färjestaden med 4–2. Detta sedan Nathalie Milton återigen varit framgångsrik i målskyttet och svarat för två mål.

– Det här var slutpunkt för futsal den här säsongen. Det är roligt att se utvecklingen hos spelarna. Jag tycker att fler tränare borde se fördelen med futsal, säger Ericsson och berömmer hela laget, där Nathalie Milton får extra beröm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!