Ingen ny framgång för VIF i futsalturneringen

Vimmerby IF och Rödsle Cup brukar vara detsamma som stora framgångar. Inte i år, vilket var överraskande med tanke på det starka lag VIF ställde upp med. Inget av klubbens lag nådde semifinal.

Vimmerbys B-lag gjorde det bra, men nådde precis som A-laget inte semifinal i Rödsle Cup.

Vimmerbys B-lag gjorde det bra, men nådde precis som A-laget inte semifinal i Rödsle Cup.

Foto: Privat

Futsal2024-01-07 20:54

Vimmerby har varit en gigant i Rödsle Cup genom historien. VIF har vunnit futsalturneringen i Oskarshamn åtskilliga gånger och brukar lyckas väldigt bra. Det fanns inget som tydde på motsatsen i år. Detta då en redan bra trupp kompletterats med vassa nyförvärven Sarah Falkevall och Naomi Guander. Men...det här var inte Vimmerbys år eller turnering. Detta trots två inledande vinster mot Rödsle 2 med 5–2 och 3–1 mot Emmaboda 2. Efter oavgjort mot Västervik (1–1) blev det förlust mot Team Södermöre med 0–1. Med liten marginal missades semifinalplatsen, vilket är mycket ovanligt för Vimmerby.

Målen i A-laget: Nathalie Johansson 4, Naomi Guander, Sarah Falkevall, Julia Rosin, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö. 

Klubbens B-lag blev också trea i sin grupp, då de ställdes mot tufft motstånd. 

– Både Tjust (vann division två) och Emmaboda är jättebra. Vi visste att det skulle bli svårt för oss, men vi klarade av det med bravur. Vi var nära att få Tjust (0–1) på fall iden andra matchen, men stolpar, ribba och målvaktsräddningar stoppade oss från poäng, säger ledaren Budo Ericsson. 

Det blev förlust även mot Emmaboda (1–4) innan VIF B avslutade med oavgjort mot Team Södermöre och seger mot Rödsle (1–0). 

Vimmerbys mål av Emmy Karlsson och Svea Backstad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!