Ströberg inför KM: "Roligaste på hela året"

Efter två år utan KM i futsal kan ni lita på att Storebros målvakt Fredrik Ströberg ser fram emot lördagens turnering. "Det är det roligaste på hela året för mig", säger han.

Fredrik Ströberg blir en viktig kugge i Storebro.

Fredrik Ströberg blir en viktig kugge i Storebro.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2023-01-05 16:35

37-åringen är en av de verkliga veteranerna i KM. Han har vaktat Storebros mål otaliga gånger genom åren och njutit av varje stund.

– Första gångerna jag spelade var innan futsalens tid. Då spelade man med filtboll och spelet rullade bara på även om bollen tog i väggen. Jag gillar upplägget med futsal bättre, säger han.

Ströberg brukar benämnas som lite av en specialist på just futsal.

– Min största styrka är att jag är ganska placeringssäker i målet. Det passar bra när det blir spel på små ytor och det gäller att göra snabba parader.

Ströberg står fortfarande utan en titel i KM, men för ett par år sedan var det nära att Storebro tog sig till final.

– Vi spelade riktigt defensivt det året och gick igenom gruppspelet utan att släppa in ett enda mål. Sedan fick vi möta Frödinge i semifinal och hade 1–1 innan Jonas Fors klev fram och avgjorde för Frödinge på slutet.

Vad tror du om era möjligheter i år?

 – Vi har tappat en del bra spelare, men fått in intressanta nyförvärv i Dzenan Hrnic och Erik Jigsved bland annat. Det vore kul om vi kunde ta oss till slutspel, men normalt sett är Vimmerby, Gullringen, Södra Vi och Tuna för starka.

Det nya upplägget med sju lag i en grupp istället för två grupper har både för- och nackdelar enligt Ströberg.

– Det är kul att få spela minst sex matcher istället för tre. Däremot är jag orolig för egen del. Det blir en lång dag och risken är att jag stelnar till mellan matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!