Läge att roffa åt sig en ny titel, VIF?

Rödsle Cup. För många Vimmerbyspelare får bara namnet i sig det att dra på smilbanden. Det är inte konstigt. VIF-damerna har varit oerhört framgångsrika i futsalturneringen genom åren. "Vi har ett starkt lag", säger Tommy Svensson Pöder.

Pernilla Marelius är en säker målvakt i Vimmerby IF. Ska hon bli matchvinnaren som för VIF till en ny titel i futsalturneringen Rödsle Cup i Oskarshamn?

Pernilla Marelius är en säker målvakt i Vimmerby IF. Ska hon bli matchvinnaren som för VIF till en ny titel i futsalturneringen Rödsle Cup i Oskarshamn?

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2024-01-06 07:00

Tommy Svensson Pöder...varför uttalar han sig kanske ni tänker?

Här är svaret:

– Jag lovade i ett tidigt skede att jag kunde vara med som ledare när de andra tränarna är på semester och hade annat för sig, säger den tidigare tränarikonen på herrsidan i VIF. 

Hur som helst. Vimmerby IF ställer upp med två lag i cupen i Oskarshamn, vilket flera av de andra föreningarna också gör. Trots sina meriter i turneringen är det inte säkert att VIF får hållas som huvudfavorit, ändå. Bland motståndarna hittar vi Tjust, som tog klivet upp i division ett, utomhus alltså. Emmaboda brukar också vara starka när vi kommer till futsal. 

Vad säger du om ditt lag?

– Vi har ett bra lag och spelarna såg väldigt pigga ut på träningen som jag höll i. Vi har ett spelskickligt lag och jag tycker att vi nog kan vara med och nosa om det, samtidigt som mycket avgörs av slumpen. Ofta är det mycket tillfälligheter inomhus, menar Tommy Svensson Pöder och fortsätter:

– Sen får jag nog läsa på om reglerna. Jag har inte hållit på med det här på evigheter, haha. 

Svensson Pöder är ledare för Vimmerbys förstalag, medan Budo Ericsson är en av dem som håller i trådarna för andralaget. 

– Självklart ska vi försöka ställa till det för de andra lagen, men vi har hamnat i en tuff grupp mot bland andra Tjust. I vilket fall ska det bli roligt. Det är alltid utvecklande att spela futsal, säger Ericsson. 

Följande spelare är uttagna: 

VIF 1: Pernilla Marelius, Naomi Guander, Sarah Falkevall, Julia Rosin, Malin Rydén, Stina Kägu Bragsjö, Nathalie Johansson, Frida Pöder, Vera Andersson, Jessie Eriksson, Saga Stejdahl. 

VIF 2: Ida Nyman, Matilda Älvehag, Tessa Svensson, Stina Lamberg Fjällgård, Svea Backstad, Emmy Karlsson, Jonna Söderberg, Sanna Stefansson, Nelly Widéen och Alicia Lundgren. 

Grupp 1: 
Vimmerby 1, Team Södermöre 1, Västervik Dam, Emmaboda 2, RBK/IFKO 2

Grupp B:
Tjust, Emmaboda 1, RBK/IFKO 1, Team Södermöre 2, Vimmerby 2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!