Den ofrivillige futsalspelaren: "Samma visa varje år"

KM. Prestige. Kamp. Fullsatta läktare. Dribblingar, hårda skott, mål, tuffa tacklingar och mazarin i pausen. Känner ni förväntningarna i luften? Kanske det, en som är mer sansad inför helgen är Södra Vi IF:s Robin Hammar. "Jag är lite trött på inomhusfotboll...", säger han.

Robin Hammar, Södra Vi IF.

Robin Hammar, Södra Vi IF.

Foto: Arkiv

Futsal2024-01-05 11:00

Trots att den hårt arbetande SVIF-forwarden brukar vara ett återkommande och piggt inslag i KM är det inte med alltför stor glöd han blickar fram emot helgens turnering. 

– Ska jag vara helt ärligt är jag lite trött på inomhusfotboll. Det är samma visa varje år inför KM. Jag säger "ta med de som vill bli uttagna istället", men ändå blir jag uttagen, säger Hammar skämtsamt och skrattar. 

Utöver Hammar finns det en del spelare till i SVIF som innehar samma åsikt kring futsalen. 

– Det är faktiskt en del spelare i vårt lag som väljer att avstå från att vara med inomhus. Det är mest "Poppe" (Pontus Holm, målvakt SVIF) och det gänget som verkar vilja spela futsal året om. 

Nåväl. En turnering ska likväl spelas och Hammar kommer vara där. Men vad kan vi förvänta oss av SVIF?

– Vi har en ny tränare och mycket nytt folk, så vi kanske slår ur underläge. Sen vet vi hur det är... Allt kan hända. Men vi siktar väl på att ta oss till en semi. 

undefined
Peter Magnusson, tidigare i Storebro, har återvänt till SVIF som tränare.

Robin Hammar ser Vimmerby IF som storfavoriter, följt av Tuna och Gullringen. Han höjer även ett varningens finger för FBSK. 

– Frödinge kan nog överraska tror jag. I och med att det är kortare matcher kan ett tidigt mål och sen försöka stänga igen butiken funka bra. 

Vad blir er melodi i turneringen?

– Jag har inte varit med varje träning inför, så jag är inte helt insatt i det taktiska än. Jag tycker vi ger bollen till "Nicke" (Niklas Gunnarsson) så får vi se vad som händer, säger Hammar. 

Vad kan vi förvänta oss av dig i KM och hur ser du på dina tidigare prestationer?

– Jag vet i fan... De har varit ganska mediokra. Visst, något år gick vi till final och då hade jag ett bra KM med ett mål mot VIF bland annat. Jag hoppas kunna bidra med hårt jobb och stänka in någon kasse. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!