Frödinge hoppas pÄ en förÀndring

Frödinge/Brantestad SK gillar inte serieförslaget. Nu vill de hamna i en annan serie. "För oss vore det stor skillnad om vi kom i VÀstervikssexan istÀllet", sÀger KÄre Karlsson. Nu kan det bli sÄ...

Frödinge/Brantestad vill hamna i en annan serie.

Frödinge/Brantestad vill hamna i en annan serie.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-01-29 13:01

I mĂ„nga Ă„r har FBSK spelat mot lagen i nĂ€romrĂ„det. Enligt serieförslaget frĂ„n SmĂ„lands FF blir det inte sĂ„ 2020. Om nu inte Frödinges motförslag gĂ„r igenom vill sĂ€ga. 

– Vi har pratat med förbundet om det hĂ€r och vi vill fĂ„ till en förĂ€ndring. 

Varför vill ni det?

– Lagen hĂ€romkring kommer att spela i VĂ€stervikssexan. Och det Ă€r de lag vi brukar möta. Vi har mer koppling till dem och matcherna mot VĂ€stervikslagen blir mycket mer intressanta, bĂ„de för spelare och vĂ„ra supportrar, sĂ€ger KĂ„re Karlsson och nĂ€mner bland annat derbymatcherna mot nĂ€rliggande Ankarsrum, BoIF, Hjorted/Totebo och Gunnebo.

–  Jag förstĂ„r att Frödinge inte tycker att förslaget var optimalt för deras del. De ligger i grĂ€nslinjen geografiskt, sĂ€ger Mats Larlind pĂ„ SMFF. 

Nu öppnar han för en förĂ€ndring för Frödinge: 

– Det beror lite pĂ„ hur det blir med Horn/Hycklinge, som ocksĂ„ hamnade i Vetlandasexan i förslaget. Mycket tyder pĂ„ att de inte kommer fĂ„ ihop ett lag och dĂ„ kan det bli förĂ€ndringar. Men vi mĂ„ste fĂ„ ett formellt besked frĂ„n Horn först innan vĂ„r tĂ€vlingskommittĂ© kan fatta beslut. 

Serieförslaget

VĂ€stervikssexan: Ankarsrum, BoIF, Gunnebo, HammarsgĂ€rde, Hjorted/Totebo, Överum, Ariel, Tuna Södra, Krokstorp, Rödsle.

Vetlandasexan: EkenĂ€ssjön, Farstorp, Holsby, Frödinge, Myresjö IF, Hebe, VSGF/JAIK, Skede, Horn/Hycklinge, Österskorsberga. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!