Svenson har fått en kanonstart på säsongen

Friidrottstalangen från Hultsfred, Wilma Svenson, hade ett lyckat DM i helgen och tog ett guld och ett silver. Nu laddar hon inför SM. "Målet är att springa bra", säger hon.

Det blev ett guld och ett silver för Wilma Svenson i IDM i Växjö.

Det blev ett guld och ett silver för Wilma Svenson i IDM i Växjö.

Foto: Privat

Friidrott2020-02-04 13:12

Hultsfredstjejen Wilma Svenson har startat inomhussäsongen i sprint väldigt bra. Hon tog guld på 60 meter i distriktsmästerskapet inomhus i Växjö och kom tvåa på 200 meter. Hon slog även personbästa inomhus med 25,30 på 200 meter och 7,73 på 60 meter.
– Det känns jättebra. Jag hade en tävling tidigare som jag inte var så nöjd med men då var jag väldigt trött i kroppen eftersom jag var nere i hårdträning. DM nu kändes däremot mycket bättre, säger 17-åriga Wilma Svenson. 

I 200-metersfinalen fick hon se sig slagen av IFK Växjös Elise Malmberg, som slog IDM-rekord på 200 meter på tiden 24,79.
– Jag mötte ju en toppelit så jag får vara nöjd med ett silver där, säger Wilma Svenson, som tränat hårt inför den här säsongen:
– Det har blivit en del träning. Det jag lagt mest fokus på är accelerationen och snabbheten. 

Nu har hon tävlingsledigt i två helger innan det är dags för SM. Först är det senior-SM i Växjö och sedan junior-SM i Göteborg. 
– Målet är väl att springa bra för det första och sedan kanske försöka slå nya personbästa, menar Svenson, som tävlar för Oskarshamns SK och studerar på Friidrottsgymnasiet i Växjö till vardags.

När utomhussäsongen drar igång senare i år satsar hon på Världsungdomsspelen och SM. Tidigare har hon, utöver sprint, även tävlat i längdhopp men den här säsongen blir det bara sprint.
– Jag tycker inte att längdhopp är så kul, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!