SM-succé för Wilma trots skada och sjukdom

Wilma Svenson från Hultsfred fortsätter att visa strålande form. Vid ungdoms-SM inomhus i Västerås kom hon tvåa i finalen på 60 meter och kunde därmed lägga ytterligare en SM-medalj till samlingen.

Wilma Svenson från Hultsfred tog silver vid ungdoms-SM i Västerås.

Wilma Svenson från Hultsfred tog silver vid ungdoms-SM i Västerås.

Foto: Privat

Friidrott2019-03-11 16:11

Wilma Svenson, tävlandes för Oskarshamns SK, tog hem silvret i F16-klassen. Men uppladdningen inför USM var långt ifrån den bästa.

– Innan tävlingen var jag sjuk i tre veckor, så jag har inte kunnat träna som jag vill. Sedan fick jag ont i ryggen på vägen till Västerås och hade ont hela tävlingen, säger Wilma Svenson.

Den talangfulla löparen klarade trots det att hålla en hög nivå genom hela tävlingen. I både försökslopp och semifinal sprang hon in på under åtta sekunder och i finalen drog hon till med finfina 7.84. Wilma Svensons personliga rekord är 7.79.

– Jag är nöjd över att jag ändå kunde prestera så bra. I försöket tänkte jag att jag bara går in och springer. Sedan blev det bättre från försök till semi, både sett till hur jag sprang och tidsmässigt, säger Wilma Svenson.

Silvret på 60 meter kan läggas till hennes tidigare bronsmedaljer på distansen, inomhus och utomhus. Hon har dessutom ett USM-guld på 200 meter från i fjol.

USM i Västerås var Wilmas tredje och hon säger att hon börja känna sig mer bekväm under de stora tävlingarna. Det tillsammans nytt träningsupplägg har lett till fortsatta framgångar.

– Jag har blivit starkare i kroppen efter att ha tränat mer styrka nu under vintern. Det ger väl resultat nu, säger Wilma Svenson.

Vad har du för mål med säsongen?

– Mitt mål är att komma med i landslaget och få vara med i Finnkampen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!