Ryggsmärtor stoppade Nilsson: "Tog tvärstopp"

Friidrotts-VM i Eugene blev inget roligt mästerskap för familjen Nilsson. Först klev David av maratonloppet och sedan fullföljde inte Marcus tiokampen. –Det här var inget vidare, säger Marcus Nilsson som dragits med ryggproblem.

Marcus Nilsson tvingades bryta mångkampen på VM på grund av ryggsmärtor.

Marcus Nilsson tvingades bryta mångkampen på VM på grund av ryggsmärtor.

Foto: Christine Olsson/TT

Friidrott2022-07-23 22:44

Precis när Marcus Nilsson kom till USA började ryggen krångla. Den molande värken ledde till svullnad och sämre rörlighet.

Trots ett par dagar med behandlingen bestod smärtorna.

Ändå valde 31-åringen att starta tiokampen.

Han genomförde 100-metersloppet men i längdhoppet blev det bara två försök till hopp innan Nilsson var tvungen att ge upp.

– Det här var inte så roligt. Det var tvärstopp på längden, det gick inte. Hundra funkade väl i 50 meter men sedan kände jag att jag inte kunde ta ut steget som jag ville, säger han.

– Jag hoppas att det inte är helt kört med säsongen, att jag kan göra någon mångkamp till och det känns lite bättre att blicka framåt.

Nilsson kommer att magnetröntgas när han kommer hem för att reda ut vad ryggproblemet egentligen är. Sedan väntar rehabilitering och förhoppningsvis EM i München.

– Jag är ändå lite hoppfull då jag vet att det här kan gå snabbt, samtidigt är det tre veckor kvar och jag vill inte åka dit och chansa på att kroppen håller. Vi får se, säger han.

David Nilsson tvingades bryta maratonloppet efter halva sträckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!