Nilsson: "Jag spräckte handen"

Problem inför Eugene i fjol, problem inför Budapest i år. Mångkamparen Marcus Nilsson fortsätter att ha otur kring VM. –Det är några grejer som spökat men nu känns det ändå bra, säger han inför tiokampsstarten på 100 meter.

Marcus Nilsson.

Marcus Nilsson.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2023-08-24 14:45

Marcus Nilsson visar upp ärret på vänsterhanden som täcker hela handflatan. Märket efter det läkta såret är resultatet av en stav som gick sönder inför säsongens andra mångkamp.

– Jag spräckte spräckte upp handen, säger han och drar fingret längs ärret.

– Hela här, den gick rakt in i handen. Det har läkt bra och nu känner jag inget av det. Det var ändå vänsterhanden, det är inte så känsligt, det hade varit värre om det var den högra.

"Persade" i stav

Vid sidan av handskadans rehabilitering har Nilsson även haft en del ryggbekymmer men tiokamparen säger ändå att han går in i VM med en bra känsla.

En sinnesstämning som bottnar i ett par personliga rekord.

Bland annat i stav, precis när han kom tillbaka från skadan, då han klarade 5,22 meter vid en tävling i Mölndal.

– Det var ett bra kvitto på att det ändå finns någonting där, säger Nilsson som under säsongen inte har slutfört någon mångkamp.

– Ofta har man lite resultat att luta sig mot men nu har jag bara känslan. Men så är det, det är bara att gilla läget.

TT: Vad kliver man in i VM med för känsla då man inte klarat någon tiokamp?

– Jag har hållit på så länge. Det ska sitta där tekniskt. Sedan är formen skaplig, eller åtminstone på väg uppåt. Jag tror det kommer att gå bra.

Siktar på 8 000 poäng

TT: Vad vore ett godkänt VM för dig?

– Eftersom jag inte kommit igenom en mångkamp är det bra att ta sig igenom, så att jag kanske slipper göra två mångkamper inför ett eventuellt mästerskap nästa år. Det hade varit skönt att få med sig skaplig poäng, runt 8 000.

– Sedan gäller det att ta en bra placering med tanke på OS nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!