Medaljregn över lokala friidrottare

Helgens distriktsmästerskap i friidrott i Växjö blev en succé för flera lokala friidrottare. Wilma Svenson och Sebastian Hårdh samt Erik Gustavsson fick alla fira framgångar.

Hultsfredtjejen Wilma Svenson vann DM-guld.

Hultsfredtjejen Wilma Svenson vann DM-guld.

Foto: Privat

friidrott2019-02-04 16:00

Wilma Svenson från Hultsfred, tävlandes för Oskarshamns SK, har i helgen tävlat i inomhusdistriktsmästerskapet i friidrott i Växjö. Där blev det guld på 60 meter på tiden 7,79 vilket också var nytt personbästa. 16-åriga Svenson tog även ett fint silver i höjdhopp och brons på 200 meter där hon fick tävla i seniorklassen.

Framgångar i Växjö blev det också minst sagt för Södra Vi IF-grabbarna Sebastian Håårdh och Erik Gustavsson.

16-årige Erik Gustavsson tävlade i P17-klassen där han tog guld i tresteg och höjdhopp samt satte nya personbästa i båda grenarna. Som om inte det var nog så tog hans resultat i båda grenarna upp honom på topp tio på årsbästalistan i Sverige. Gustavsson tog även brons i längdhopp.

Sebastian Håårdh tävlade i P14-klassen och han tog guld och satte nya personbästa i både längdhopp och tresteg. Även Sebastians resultat placerar honom topp 10 på årsbästalistan i Sverige. Håårdh tog även silver på 60 meter och i kula.

I F14-klassen tävlade Emma Jonsson och hon satte nya personbästa på 200- och 1000 meter. I veteranklassen M40 tog Anders Håårdh guld på 200m.

Sebastian Håårdh och Erik Gustavsson från Södra Vi IF tog dubbla DM-guld.
Sebastian Håårdh och Erik Gustavsson från Södra Vi IF tog dubbla DM-guld.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!