Duplantis om hemmagalan: "Jätteviktig tävling"

Armand Duplantis siktar på ett nytt OS-guld nästa år. Och för att uppnå målet vill han ha en bra start på säsongen – i Uppsala då hans egen stavhoppsgala arrangeras. –Det är en jätteviktig tävling för mig, säger 23-åringen.

"Mondo Classic" arrangeras den 6 februari i Uppsala. Arkivbild.

"Mondo Classic" arrangeras den 6 februari i Uppsala. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Friidrott2023-10-26 19:51

"Mondo Classic" är namnet på Armand Duplantis egen stavhoppsgala. Den 6 februari nästa år arrangeras galan för tredje året i rad – på hemmaplan i Uppsala.

– Vi kommer ha de allra bästa på plats, och det är det viktigaste. Jag hoppas på en bra prestation, säger Duplantis under en presskonferens.

TT: Vad betyder det att få tävla på din hemmaarena och inför "din publik"?

– Det är svårt att förklara. Det betyder jättemycket. Jag blir inte lika nervös som inför "Mondo Classic". Det är något speciellt. Jag är ju van med banan och har alltid hoppat bra så jag ser fram emot det.

Nytt för tävlingen är mätningen av hopparnas egentliga höjd över ribban vid passage. Duplantis säger att det kommer bli spännande, men poängterar också att tävlingen är av extra viktig karaktär då OS avgörs månader efter.

– De som kommer dit (till Uppsala) är de som jag kommer tävla mot i Paris. Jag vill känna min kropp, hur jag hoppar och var jag står någonstans, säger den 23-årige svensken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om