Det regnade in personbästa för SVIF-ungdomar

Friidrottsungdomarna från Södra Vi hade en härlig söndag i Tranås, med många medaljer och personliga rekord.

Sebastian Håårdh var en av de SVIF-ungdomar som lyckades bra på TAIF-spelen. Han vann guld i P15-klassen i längdhopp.

Friidrott2019-10-02 13:46

Totalt blev det hela 13 pallplatser för SVIF-friidrottarna. Och så 9 personbästa till råga på det.

Sebastian Håårdh låg bakom två av klubbens personbästa. Han hoppade nämligen 5.80 i längdhopp (det gav honom guldet) vilket är bland de tio bästa 14-åringarna i Sverige. Sedan slog han även personligt rekord på 80 meters löpning och tog ett brons i diskus.

Emilia Håårdh var också framgångsrik, med tre medaljer i F11-klassen. Silver i kulkastning och guld i både längdhopp och 60 meter. Dessutom slog även hon personbästa i längdhopp, med ett hopp på 4,39 meter.

Julia Karlsson (F13) gjorde också sitt livs bästa längdhopp, med 4,27 meter, och belönades med ett silver. Hon fick även silver i höjdhopp.

I 15-årsklassen tog Emma Jonsson silver på 800 meter och brons i längdhopp. Hon slog personligt rekord i längdhopp och på 200 meter. På placeringen före Emma i längdhoppet kom klubbkamraten Linnea Lind, som hoppade 4,77, även det personbästa.

Slutligen vann Jason Jonasson, nio år, två medaljer. Brons på 600 meter och silver i kulkastning.

Karta: Södra Vi