Fridh efter segern: "Fick mycket förtroende"

Tobias Fridh har haft svårt att få speltid i Vimmerby den här säsongen. Mot Hanhals fick han mycket förtroende och stod för en bra match.

Tobias Fridh tyckte att VH gjorde en jättebra andraperiod mot Hanhals.

Tobias Fridh tyckte att VH gjorde en jättebra andraperiod mot Hanhals.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-20 22:18

Vimmerby Hockey vann med 6-3 (2-1, 3-0, 1-2) hemma mot Hanhals. En match laget förväntades vinna på förhand. De gjorde ingen besviken utan stod för en bra match och gjorde flera fina mål. 

Med Oliver Kempainen borta fick Tobias Fridh mycket förtroende och speltid. Det tog han vara på bra. Det blev inga mål eller assist, men en del bra aktioner och en fullt godkänd insats. 

Det var en ganska nöjd Tobias vi pratade med utanför omklädningsrummet efter segern mot Hanhals:

– Jodå, men det kändes bra. Lite upp och ned, men jag fick mer förtroende än vanligt, och gjorde det okej. Sedan saknas det där lilla sista. Att göra poängen. 

Vad tyckte du om lagets insats?

– Som helhet ganska bra. Andra perioden framför allt var riktigt bra. Där är anfallsspelet bra och vi får utdelning. I tredje tycker jag att vi går ner oss lite. Vi slarvar mycket där. Men det var skönt med tre poäng och att vi kunde göra en del mål idag. 

Tobias Fridh har spelat i alla sjutton matcher i år, men med varierande speltid. Han tycker att det varit lite upp och ned med de egna prestationerna. 

– Det har varit tufft att få speltid. Ibland har jag spelat mycket och ibland inte. Det är många bra spelare och det gäller att prestera när man får förtroende, säger 20-åringen, som trivs bra i laget. 

– Jag trivs i stan och i laget, så det har känts skönt att vara tillbaka, säger Vimmerbykillen som kom tillbaka till moderklubben inför den här säsongen efter spel i Oskarshamn och Tyringe. 

Jubel efter ett av VH:s sex mål hemma mot Hanhals.
Jubel efter ett av VH:s sex mål hemma mot Hanhals.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!