För två veckor sedan skulle Readly Express försvara segern i Prix d’Amerique. Det blev ett dramatiskt upplopp där sjuåringen hade segergreppet men blev passerad av Belina Josselyn och Looking Superb på mållinjen.

I Prix de France, med drygt 1,5 miljoner kronor till vinnaren, var distansen 2 100 meter med autostart. Readly Express var utrustad med skygglappar för första gången vilket gjorde hästen väldigt laddad från början. Björn Goop kunde köra till spets kort efter start och hade sedan full koll på loppet.

När sedan Belina Josselyn och Looking Superb galopperade blev det en enkel victoria. Tvåa blev Usa Josselyn och trea Bold Eagle.

Jag är stolt, glad och mycket nöjd, sade tränaren Timo Nurmos till Travronden.

Hur framtiden blir för travstjärnan är ännu inte klar. Timo Nurmos tillsammans med ägaren Rolf Andersson har press på sig från uppfödare som väldigt gärna vill använda Readly Express som avelshingst. Det står hundratals ston i kö. Men hästen kan inte både tävla och verka som avelshingst samtidigt. Om man väljer avel under våren blir det ingen start i Elitloppet i maj.

Det var tredje segern för Björn Goop i Prix de France. Han har tidigare vunnit med franske Timoko (2015) och svenske Noras Bean (2014). Den sistnämnde tränad av Ulf Stenströmer.

Det franska storloppet över medeldistans har sett hela åtta svenska segrare sedan premiärvinnaren Atas Fighter L 1992.