Mellan den 18–21 juni spelas Weber Cup, bowlingens svar på golfens Ryder Cup. Två lag bestående av fyra spelare i varje, ett representerar USA och ett Europa.

Jesper Svensson är en av dem som blivit utvalda att representera lag Europa men han menar på att förberedelserna inte varit optimala.

– Formen är tyvärr lite oviss. Jag hade hoppats på att jag hade kunnat förbereda mig bättre, säger Jesper Svensson.

Svensson ådrog sig en fraktur i handen för sju veckor sedan och har knappt kunnat träna efter det.

– Jag har blivit tvingad till att vila. Jag har bara haft cirka två veckor på mig av träning men jag har ändå behövt passa mig för att inte överbelasta handen.

Det är den 20:e upplagan i tävlingens historia. Efter det första historiska Weber Cup, som spelades i Polen år 2000, har tävlingen enbart hållits i England. Fram tills nu. 2019 års upplaga genomförs i Las Vegas, USA, på pampiga Mandalay Bay Resort and Casino.

– Den här tävlingen brukar vara bland de roligaste under året. Att få spela på en uppbyggd bana i en arena är en häftig upplevelse och också att vara en del av Europalaget, säger Svensson.

USA kommer in som regerande mästare. Men innan förra året vann Europa de fem föregående mötena. Sammanlagt har USA stått som segrare nio gånger medan Europa har vunnit tio Weber Cups. Värt att notera är att Jesper Svensson har den bästa vinstprocenten av alla i sitt lag sett till tidigare prestationer i Weber Cup.

– Jag tänker inte på det så mycket. Vi alla 4 (i Europalaget) måste ha en bra tävling för att vi ska ha en chans, så alla i laget måste prestera annars blir det jobbigt.

USA vann förra året, hur skönt hade det varit att få ta revansch i just USA?

– En revansch är såklart det vi siktar på även om det kommer att bli väldigt tufft. Vi vet dock att vi har ett bra lag så allt kan hända.

Jesper Svensson medverkande i tävlingen är hans fjärde. Svensson har varit med och lyft bucklan två gånger på de tre tidigare försöken. De som blev utvalda i USA är Chris Barnes, Jakob Butturff, Kyle Troup och Anthony Simonsen. Jesper Svensson kamperar ihop med Dominic Barrett och Stuart Williams (båda från England), samt finländaren Osku Palermaa.