Zlatan tillgänglig – men inte redo att starta

Avstängd mot Tjeckien – men mot Polen är Zlatan Ibrahimovic tillgänglig för spel. Men redo för start är han inte. –Jag tror inte han är en startspelare för oss i dag, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Herrlandslaget i fotbolls förbundskapten Janne Andersson pratar med Zlatan Ibrahimovic under fredagens träning på Friends Arena inför Sveriges play-off match i VM-kvalet mot Polen på tisdag.

Herrlandslaget i fotbolls förbundskapten Janne Andersson pratar med Zlatan Ibrahimovic under fredagens träning på Friends Arena inför Sveriges play-off match i VM-kvalet mot Polen på tisdag.

Foto: Fredrik Persson/TT

Fotboll2022-03-25 17:19

Zlatan Ibrahimovic är nyligen tillbaka från skada och kom in till den här landslagssamlingen med 11 minuters speltid på Milans tre senaste Serie A-matcher.

Mot Polen, i avgörande playoff-finalen på tisdag, lär han däremot inte starta – trots att han är tillbaka från avstängning.

– Hans bakgrund är att han inte har de minuterna i kroppen, däremot tror vi jättemycket på att vi kan få användning av hans egenskaper en bit in i matchen, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren på fredagens presskonferens.

– Jag tror inte Zlatan är en startspelare för oss i dag.

Däremot är han given som inhoppare.

– Det räknar jag fullt ut med eftersom han var med på träningen i dag, han var jättetaggad när han gick av träningen, jag gick fram och pratade lite med honom. Han lös: ”Det här ser bra ut, Peter”, sa han.

Wettergren kommenterade även Albin Ekdals status, mittfältaren klev av med 20 minuter kvar av ordinarie tid.

– Han har haft problem ett längre tag med en skada, den var påmind lite i går och då kunde han inte göra sig själv rättvis. Ni som har följt Albin Ekdal vet att han är fantastiskt skicklig på att komma tillbaka, jag har en stark tro att han ska vara helt fit for fight mot Polen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om