Zivic ser fram emot VIF-uppdraget

Dragan Zivic blir heltidsanställd inom Vimmerby IF från och med strax efter årsskiftet. Ett uppdrag som han själv ser väldigt mycket fram emot.

Dragan Zivic inleder sin anställning i VIF den 5 januari.

Dragan Zivic inleder sin anställning i VIF den 5 januari.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2018-11-23 20:36

Sent i torsdags kväll stod det klart att det blir 37-årige Dragan Zivic som tar över som ny herrtränare i Vimmerby IF. Han kommer jobba heltid inom föreningen, både som ansvarig tränare för herrtruppen, men även som resuers för damerna och jobba med klubbens olika sociala projekt. .

– Det känns jättebra. Det är en spännande och rolig utmaning. Det här blir mitt första senioruppdrag. VIF är en väldigt välorganiserad förening, och har bra tankar kring fotbollen. Jag är glad över att få det förtroendet, säger Dragan Zivic.

Zivic lade sin egna karriär på hyllan 2016. Efter flera år som professionell spelare i Serbien, på en nivå som motsvarar superettan i Sverige har han spelat för bland annat Linköpings FF, Smedby, Malmlsätt och Gullringen.

Förra året ledde han Åtvidaberg FF:s U17-lag.

Dessförinnan var han i det närmaste klar som ny damtränare i Vimmerby IF:

– Det var surt att man inte kunde vara med då. Men familjen och jobbet satte stopp då. Det var ett pussel som inte hade hållit. Jag sköt upp det ett år, och nu är det ett moget läge, säger han.

Zivic kommer att vara tjänstledig från sitt ordinarie jobb som idrottslärare i Linköping.

– Mitt mål är en långsiktig satsning med Vimmerby, och vill försöka lämna avtryck inom föreningen.

Som tränare för VIF:s herrar i division tre vill han utveckla individen och kollektivet.

– Jag vill driva på grabbarna, till deras max, både som individer och kollektivt. Jag vill även vara med och slussa in yngre spelare från akademin som har potentinal. Jag vill fortsätta utveckla det som David har utvecklat, säger han.

Dragan Zivic börjar sin anställning inom VIF den 5 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!