Frödinge tog hem duellen mot Rosenfors – till slut

Ledning 4–2 med halvtimmen kvar. Rosenfors var på väg att vinna prestigemötet med Frödinge hemma. Då klev gästerna fram och vände till 5–4 med tre mål på 13 minuter. "Vi visar en oerhörd inställning", sa Frödinges tränare Daniel Wessman.

Frödinges Linn Uhre ger järnet i en duell under derbyt mot Rosenfors som FBSK vände och vann med 5-4.

Frödinges Linn Uhre ger järnet i en duell under derbyt mot Rosenfors som FBSK vände och vann med 5-4.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-01 21:00

Genom åren har Frödinge alltid varit numret större än Rosenfors. Den här säsongen har RIK något riktigt bra på gång och de hade läge att ta hem prestigemötet på Rosenfors IP på måndagskvällen.

RIK var också starkast från början och gick fram till 2–0 efter två mål inom loppet av två minuter. Ellen Flöisbon och Julia Blansch stod för dem. Frödinge svarade snabbt med 2–1 efter att Emma Djurstedt löpt sig fri.

undefined
Ellen Flöisbon och Emma Adolfsson gjorde mål för Rosenfors.

– Vi är betydligt bättre i första halvlek och ledde rättvist, sa Rosenfors tränare Niclas Schultz.

I andra kom 2–2 för Frödinge snabbt, men hemmalaget hade svar på tal och gick fram till 4–2 via mål av Ellen Flöisbon och Emma Adolfsson.

– I det läget såg det mörkt ut. Jag trodde inte att vi skulle orka lyfta oss igen, men vi visar en oerhörd inställning och lyckas vända, sa Daniel Wessman och syftade på de tre målen Frödinge gjorde inom loppet av 13 minuter.

Matchvinnare med 5–4-målet blev Emma Djurstedt. Lagets övriga mål gjordes av Tilde Johansson, Erika Anderson och Elin Linder.

undefined
Emma Djurstedt gjorde Frödinges första mål och satte sedan avgörande 5-4.

– Spelmässigt är det mycket kamp under 90 minuter mellan två bra lag som kliver upp mot varandra. Att vi lyckas vända tror jag har mycket med vår tyngd och rutin som finns i laget. Rosenfors gör det väldigt bra också och var nog värda poäng. De har framtiden för sig med ett lag med många unga lovande spelare, sa Daniel Wessman.

I FBSK fick hela laget beröm, men Emma Wessman förtjänande ett extra omnämnande för sitt slit på mitten där hon vann många dueller. Emma Djurstedt löpte också kopiöst på topp.

I Rosenforslägret var det inte lika muntra tongångar efter matchen av förklarliga skäl.

– Vi ger tyvärr bort vinsten. I första är vi betydligt bättre och visar upp riktigt bra spel periodvis. I andra blir vi nervösa när vi släpper in 4–3. Det blir stressigt och vi tappar många enkla bollar och Frödinge tar tillvara på våra misstag, sa tränaren Niclas Schultz.

undefined
Frödinges Anna Danielsson i duell mot Rosenfors Ellen Flöisbon

Kan du ändå känna att ni kan ta med er att ni gav Frödinge en rejäl match?

– Så är det. Vi visar att vi både matchar och kan vara bättre spelmässigt mot ett av seriens bästa lag. Det är ändå en klen tröst eftersom vi inte fick med oss någon poäng, sa Schultz som inte valde att lyfta fram någon enskild spelare.

Emma Djurstedt och Emma Wessman fick jubla över tre poäng för Frödinge mot Rosenfors till slut.
Emma Djurstedt och Emma Wessman fick jubla över tre poäng för Frödinge mot Rosenfors till slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!