Visst slog Simon till igen: "Har känt av en viss press"

Fyra fullträffar i premiären mot SK Lojal. Och så klev han in i huvudrollen igen, mot Södra Vi (2–1). Simon Sandholm och Hjorted/Totebo har fått en flygande start på säsongen. "Jag har känt en viss press", säger han efteråt.

Hjorted/Totebo firar ett av sina två mål mot Södra Vi.

Hjorted/Totebo firar ett av sina två mål mot Södra Vi.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-04-19 20:57

Nykomlingen har med rätta nämns med stor respekt inför seriestarten i division fem. 

Och jodå, nog har de levt upp till förväntningarna så här långt. 

4–0 i premiären mot Lojal. 

Nu, 2–1 i bortapremiären mot Södra Vi. 

Precis som mot Lojal var Simon Sandholm tungan på vågen för sitt lag. Efter underläge med 0–1 i paus, tryckte han snyggt in kvitteringen via en mäktig frispark. Sen serverade han Ville Grönwall, som enkelt kunde förpassa bollen i nät fram till 2–1.

– Jätteskönt att vi lyckades vända och vinna. Vi har fått en bra start, säger en trött Sandholm med ett leende medan han pustar ut efteråt.

Sen säger han att han känt av pressen att prestera, som det starka och hajpade nyförvärv han faktiskt är.

– Det känns bra att både jag och laget har fått den här starten på serien. 

Vinsten mot Södra Vi var helt i sin ordning och fullt välförtjänt. Gästerna var spelförande i stort sett hela matchen, dock utan att för den skull skapa så hiskeligt med farliga målchanser. Delvis på grund av en storspelande mittback i hemmalaget, Niklas Gunnarsson.

Han sa så här:

– Synd att vi inte kunde hålla vår ledning i paus (Robin Hammar målskytt). Precis som mot HM IS får vi inte till vår offensiv, men det är bara att jobba på så kommer det förhoppningsvis. Jag tycker ändå att vi gör en bättre match än i premiären och vi gör det bra försvarsmässigt. 

Betygen:

Södra Vi:

3 stjärnor: Niklas Gunnarsson

Bäst av alla på planen, ja...faktiskt i särklass. I sin roll som mittback glänste Gunnarsson och var supersäker defensivt och adderade det med fina och säkra uppspel.

2 stjärnor: Marcus Hedlund

Går från klarhet till klarhet. Var den i SVIF som stack ut från mittfältet och framåt. Bollsäker och värderade oftast på ett bra sätt. 

1 stjärna: Abdelrahman Ammar

Den unge målvakten gjorde en bra match, var pigg och alert och stod bland annat för en monsterräddning i den första halvleken.

Hjorted/Totebo

3 stjärnor: Simon Sandholm

Är egentligen för bra och för meriterad för division fem. H/T tackar och tar emot. Har visat direkt i inledningen att han är en av femmans bästa spelare.

2 stjärnor: Jimmy Svensson

Briljant första halvtimmen, då det mesta i gästernas spel gick via den spelskicklige mittfältaren, tillika spelande tränare. 

1 stjärna: Martin Degerman

Höll ihop försvaret på ett utmärkt sätt och är så stabil i match efter match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om