Agnes får chansen i landslaget – gör debut mot Rumänien

Agnes Karlsson från Vimmerby är en av 23 spelare i den Svenska F17-landslagstruppen som åker till Rumänien nästa helg för dubbla träningslandskamper. "Jag har varit på läger med landslaget tidigare, men nu får jag förhoppningsvis dra på mig landslagströjan på riktigt. Det ska bli väldigt kul", säger hon.

Agnes Karlsson är uttagen till F17-landslaget som ska spela två landskamper mot Rumänien nästa helg.

Agnes Karlsson är uttagen till F17-landslaget som ska spela två landskamper mot Rumänien nästa helg.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-10-23 07:30

Det har gått ett drygt år sedan Agnes lämnade Vimmerby för studier på fotbollsgymnasiet i Linköping och spel i Linköpings FC. Tidigare under karriären har hon fått chansen att delta på läger med flicklandslagen, men nu är det dags för den riktiga debuten i blågult.

Kommande helg är Agnes en av 23 spelare i truppen som ska representera Sverige i två landskamper mot Rumänien.

– Det ska bli väldigt häftigt. Vi flyger från Arlanda och mellanlandar i Wien och sedan bär det av mot Bukarest, säger Agnes som tidigare i höst var på landslagsläger på Bosön.

– Då var vi 36 spelare och 23 blev uttagna till de här matcherna. Alla spelare var så duktiga på lägret så jag trodde att det skulle bli svårt att ta en plats. Jag tyckte att det gick helt okej för mig och tydligen gillade ledningen vad de såg också.

Till vardags spelar hon central innermittfältare.

– Vi spelar 4-4-2 med landslaget så den positionen passar mig bra. Samtidigt vet jag att förbundskaptenen vill se spelarna i olika positioner så jag är beredd på att få prova lite nytt med.

Vet du något om motståndarna?

– Nej, det är väldigt svårbedömt. Men det är bra att vi ska spela två matcher så kan vi dra nytta av det vi ser i den första.

Till vardags är det mycket fotboll för Karlsson. Stundtals är det tufft att hinna med alla träningar och matcher och att hålla fokus på studierna.

– Jag spelar mestadels med LFC:s F19-lag, men hoppar in i F17-laget också en del. Utöver det tränar jag en hel del med LFC:s A-trupp. De tränar på dagtid så det händer ofta att jag får stå över lektioner och plugga ikapp senare. I och med att jag går på ett idrottsgymnasium så är lärarna vana vid sådant och hittar bra lösningar.

Linköpings FC är med i den allsvenska guldstriden. Agnes har märkt av att det har varit extra laddat bland spelarna när säsongen ska avgöras.

– Spelarna är otroligt fokuserade på träningarna. Det märks att de är beredda att göra allt för att vinna.

Vad har du för drömmar om framtiden med fotbollen?

– Jag försöker att inte sväva iväg för mycket. Mitt mål är att jobba hårt och ta en startplats i damallsvenskan i första hand. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!