Kisa förstärker med ung målvakt

En ny målvakt med meriter från division ett. Kisa BK förstärker truppen med 21-årige Vimmerbykillen Albin Gustafsson. "Han har tränat med laget i tre veckor och nu är det klart", säger Kisa BK:s sportchef Robert Wass.

Albin Gustafsson är klar för spel i Kisa BK.

Albin Gustafsson är klar för spel i Kisa BK.

Foto: Privat

Fotboll2022-06-08 10:10

Albin Gustafsson är fostrad i Vimmerby IF och fortsatte till Åtvidabergs FF under gymnasietiden. De senaste säsongerna har han spelat för Linköping City där han förra året fick spela sju matcher i division ett. Den här säsongen blev han klubblös i samband med att Linköping City uteslöts ur serien.

– Vi har haft kontakt med Albin en tid och han har tränat med oss i tre veckor och sett väldigt bra ut. Han pluggar i Linköping och jobbar en del i Norrköping, men nu har han fått det att fungera praktiskt och är taggad på att satsa med oss och ge det en rejäl chans, säger Wass.

Albin Gustafsson kommer närmast från spel i Linköping City i "ettan". Förra säsongen blev turbulent för laget, som inte lyckades hålla sig kvar i serien.

– Det är passerat nu. Men jag har ändå haft en bra tid i "City".

Efter knappa två säsonger i Linköping City ser Albin fram emot att fortsätta med fotbollen i Kisa BK.

– Det ska bli kul att satsa vidare i ett lag som Kisa BK. Jag har ju kommit hit för att göra mitt bästa och siktar helt klart på att komma i toppen av tabellen.

– Det finns väldigt goda kvalitéer i det här laget, så det blir kul att utvecklas i laget och ihop med laget. Det finns en god lagsammanhållning och en god vilja hos alla.

Hur får du ihop det med både plugg, jobb och fotboll?

– Det handlar om att prioritera helt enkelt. Allt går om man vill.

Albin Gustafsson kommer närmast från Linköping City.
Albin Gustafsson kommer närmast från Linköping City.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!