Idel läckra fullträffar när VIF vann säkert

Aneby var aldrig i närheten av att störa Vimmerby på Arena Ceos på torsdagen . VIF vann med behändiga 3–0 utan att behöva förta sig. "Spelmässigt var det ingen toppinsats, men det är synd att klaga när vi vinner klart", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Selatin Shaljanis 3-0-mål var ett riktigt läckert och välplacerat skott.

Fotboll2022-08-18 21:13

Vimmerbylaget visade från start att de var mest angelägna att ta hem segern. Ahmed Tarabeih hade tidigt ett friläge som slutade med en stolpträff ur snäv vinkel. Sedan höll sig Selatin Shaljani framme med ett bra skott utan att lyckas överlista målvakten.

undefined
Jubel efter Joakim Storms 1-0 för Vimmerby hemma mot Aneby.

I den tolfte minuten lossnade det till slut för VIF då Ahmed Tarabeih hittade fram till Joakim Storm som fick fritt skottläge och placerade in 1–0 behändigt. Gästerna protesterade med viss rätt att bollen tagit på domaren precis innan den nådde fram till Storm, men det var en så pass lätt touch att han lät spelet gå.

Drygt fem minuter före halvtid kom 2–0. Ahmed Tarabeih njöd på ett läckert solonummer och avslutade effektivt.

undefined
Ahmed Tarabeih gjorde mål och var en av Vimmerbys bästa spelare.

Andra halvlek var inte lika mycket att skriva hem om spelmässigt. Aneby hade inte mycket att komma med. Enda gången det hettade till i matchen var när Selatin Shaljani gjorde 3–0 i 62:a minuten. Han fick en riktig drömträff och kunde se bollen segla in i det bortre krysset.

– Vi bjuder på tre riktigt läckra mål och gör en stabil insats bakåt och släpper knappt till nån chans. Spelmässigt får vi inte riktigt till det fullt ut, men jag måste ändå vara nöjd, sa Gunnarsson som gav extraplus till Ahmed Tarabeih och berömde hela laget för kämpainsatsen.

I nästa omgång väntar Tenhult på bortaplan för VIF.