6–0 siffror i klar underkant för VIF

Vimmerby IF hade lekstuga hemma mot Örserum på onsdagen. 6–0 skrevs segersiffrorna till och det var i klar underkant. "Vi var närmare 10–0 än de var att göra ett", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Selatin Shaljani stod för en riktigt fin prestation vid sitt 1-0-mål för Vimmerby mot Örserum.

Selatin Shaljani stod för en riktigt fin prestation vid sitt 1-0-mål för Vimmerby mot Örserum.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-25 22:13

Örserum började annars ganska piggt från start, men offensiven kom snabbt av sig. Till slut visade det sig att det inte lyckades vaska fram en enda kvalificerad målchans under 90 minuter.

undefined
Selatin Shaljani kramar om Ahmed Tarabeih.

Matchen var egentligen över efter 17 minuter då VIF spräckte nollan. Efter en riktigt läcker manöver placerade Selatin Shaljani in 1–0.

– Jag fick bollen i ett bra läge och fintade bort min försvarare. Det blev öppen gata och jag tvekade aldrig utan tryckte in bollen när jag såg luckan, sa Shaljani som etablerat sig som startspelare efter skadeproblem i inledningen av säsongen.

– Det var riktigt skönt att få spräcka nollan för min egen del. Formen känns allt bättre för varje match, sa han.

Selatin stod även för 6–0-målet innan han klev av drygt 20 minuter från slutet.

– Det var kul att lyckas nicka in en hörna. Tränaren hade sagt innan matchen att han ville se mål på fasta situationer i den här matchen. Då skulle vi slippa träna i helgen. Så det blir skönt.

undefined
Rickard Thuresson bidrog med mål sin vana trogen.

Tränaren Patrik Gunnarsson hade inte mycket att anmärka på efter matchen heller.

– Vi var kanske inte helt hundra i första halvlek. Men när vi fick in både 2–0 och 3–0 precis innan halvtid så löste det sig bra.

Båda målen kom efter snabba spelvändningar. Först löpte sig Rickard Thuresson fri och sedan var det Ahmed Tarabeihs tur att göra det samma.

I andra halvlek var det långa stunder spel mot ett mål. Inhopparen Joakim Storm stod tidigt för 4–0 och Ilhan Jejna ökade på till 5–0 efter en hörnvariant. Noterbart är att unge inhopparen Hampus Carlsson stod för framspelningen till Vimmerbylagets två avslutande mål.

undefined
VIF-jubel efter Ilhan Jejnas 5-0-mål.

– Vi gör det riktigt bra, men samtidigt ska man vara medveten om att motståndet inte var det bästa. Örserum hade inget riktigt eget spel, men kämpade i alla fall på hela matchen och det ska de ha en eloge för. Hade de inte gjort det kunde vi lika gärna ha vunnit med 10–0, sa Patrik Gunnarsson.

Tränaren var nöjd med hela lagets insats, men framhöll Selatin Shaljani, Ahmed Tarabeih och Ilhan Jejena för sina prestationer.

undefined
Hampus Carlsson hoppade in och stod för två framspelningar.

Vimmerby går nu in i en avgörande period där serieledande Tranås väntar på bortaplan och sedan är det derby hemma mot Gullringen.

– Det är nu vi behöver vara som bäst. Vi fokuserar på Tranås först och de har verkligen imponerat så här långt, men det är klart att vi måste ta chansen att störa dem nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!