Vimmerby IF spelar Svenska Cupen i år: "Jättekul"

När Svenska Cupen för damer inleds under året kommer Vimmerby IF att finnas med. Laget har fått en inbjudan och tackat ja till den. "Det ska bli kul att testa oss mot tufft motstånd", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby IF ska spela Svenska Cupen i år.

Vimmerby IF ska spela Svenska Cupen i år.

Foto: Arkiv/SvFF

Fotboll2021-03-16 14:35

Svenska Cupen för damer är i skrivande stund inne i gruppspelsfasen – men det är för säsongen 2020/2021. Den inleddes redan i juni förra året med utslagsomgångar.

Den kommande säsongen (21/22) ska en ny upplaga spelas och då kliver Vimmerby IF in. 

– Vi fick en inbjudan och tackade ja till den i slutet på förra veckan. Det ska bli jättekul, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo. 

Det finns totalt 52 distriktsplatser till Svenska Cupen på damsidan och därtill fylls det på med 26 lag från Damallsvenskan och Elitettan. Den första omgången, där VIF kliver in, ska spelas senast den 12 augusti i år, enligt Svenska Fotbollförbundets hemsida. Där är det enbart distriktslagen som möter varandra utifrån en geografisk spelordning. 

– Vi har inte fått något spelschema än så vi vet inte riktigt vilka vi möter eller när matchen ska spelas, förklarar Mikael Rinaldo. 

De 26 vinnarna från den första omgången går sedan vidare till omgång två, där lagen från Elitettan gör entré. Eftersom lagen från Elitettan inte får möta varandra är chansen stor att VIF vid eventuellt avancemang ställs mot högklassigt motstånd.

– Det ska bli kul att testa oss mot tufft motstånd, om vi går vidare.

I omgång tre är det sedan dags för de Damallsvenska lagen att presentera sig. Vinner man sin match där så kan man se fram emot ett gruppspel med 16 lag fördelade på fyra grupper som slåss om fyra semifinalplatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!