Vimmerby förlorade bottenmötet

Det var aldrig nära för VIF i viktiga sexpoängsmatchen mot Skärblacka. Gästerna tog ledningen direkt och sedan var segerchanserna som bortblåsta. Resultatet blev 1-3 (0-2).

Mohammed Jafr Mustafa blev VIF:s enda målskytt i matchen. Det var inte heller vilket mål som helst, utan ett riktigt drömskott i krysset.

Mohammed Jafr Mustafa blev VIF:s enda målskytt i matchen. Det var inte heller vilket mål som helst, utan ett riktigt drömskott i krysset.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-09-15 17:08

Den blåsiga hösteftermiddagen på Ceosvallen bjöd inte direkt på någon sprudlande division 3-fotboll. Grinig stämning, mycket duellspel och överlag ganska dålig kvalitet. 

Skärblacka var det vassare laget från start. De var hetare och skapade ett läge redan i första minuten. Den gick inte in, men bara minuter senare gjorde bortalagets Jakob Kus mål. 

En oerhört tung start för VIF, men de försökte ta tag i spelet och komma till målchanser. Det lyckades inte särskilt bra. Nåväl, de försökte, men det blev bara några småfarligheter. 

I slutet av första halvlek kunde istället Skärblacka utöka till 0-2 genom John Poikela. 

I andra försökte VIF höja sig ett snäpp, och det gjorde de. Laget kom runt på kanterna och hittade in i mitten. Dock utan utdelning. 

Istället kom en riktig kalldusch, spiken i kistan, med timmen spelad. Då placerade Poikela in 0-3 från distans. 

Det skulle krävas ett drömmål av Mohammed Jafr för att få hål på Skärblacka, men det hjälpte ju föga. Vimmerby förlorade ändå med 1-3 och nu är det ett riktigt tufft läge. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!