Vimmerby föll med flaggan i topp - åker ur.

Vimmerby IF bjöd upp till en bra kamp hemma mot Husqvarna. Men... det blev förlust med 1-2 efter ett avgörande i slutminuterna. Resultatet innebär att VIF åker ur division ett. "Klart det är jobbigt", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Tunga steg. Nu är det ett faktum. Vimmerbys damer förlorade mot Husqvarna och åker ur.

Fotboll2019-09-14 18:40

När Vimmerby tog emot Husqvarna var det en sak som gällde: seger. Detta eftersom Lindö, på säker mark, fått oavgjort tidigare i sin match.

Istället för en hemmaforcering direkt från start, var det gästerna som satte högsta fart när matchen blåstes igång. Husqvarna tog direkt ett kommando om matchen.

– Vi visste att de skulle ha hjälp av medvinden, säger Rinaldo.

Det dröjde inte heller särskilt länge innan ledningsmålet kom.

Efter en djupledsboll på vänsterkanten, kom Thea Nordström helt ren i mitten. VIF-målvakten Sofie Johansson touchade Nordströms skott, men bollen letade sig ändå in i mål. 0-1. Och det var inte så mycket att säga om i det läget. Husqvarna fortsatte att dominera spelmässigt och hemmalaget hade svårt att freda sig mot gästernas djupledspassningar på kanterna. De blåvita var också nära 0-2 ett par gånger, bland annat hade de en lobb som träffade ribban.

Efterhand jobbade sig Vimmerby in i matchen och laget vaskade fram några farligheter. Närmast nätrassel var Mia Anspach, men mål blev det inte där och då.

Det kom istället efter paus. En kvart in i den andra halvleken tändes hoppet om tre poäng rejält. En långboll från Greta Koponen friställde djupledslöpande Frida Pöder. Hon var iskall när hon rundade Husqvarnas målvakt och satte kvitteringen till 1-1.

–  Vi gör det så bra. Vi spelar precis som vi ska och följer vår matchplan, menar Mikael Rinaldo.

Vimmerby hade en stark period efter kvitteringen och skapade ett par chanser.  Slutforceringen gav dock inget resultat. Efter ett något märklig situation kom istället 1-2. Ridå.

–  Jag blev ju manglad innan de gjorde sitt mål, sa matchens kanske allra bästa spelare, Nathalie Milton, besviket efteråt.