Guldjubel på Gullemon för Vimmerby

Dramatik, heta känslor och guldjubel. Det bjöds det på i derbyt på Gullemon på fredagskvällen där Gullringen länge såg ut att gå mot segern. Sista kvarten kom Vimmerby tillbaka och ordnade 2–2 och den poäng som krävdes för att ta hem serien. "Det är signifikativt för hela säsongen att vi avslutar starkt och vägrar ge oss", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerby bildar TV-puckshög på Joakim Storms efter hans kvittering till 2-2 som i förlängningen innebar säkrad serieseger för laget.

Vimmerby bildar TV-puckshög på Joakim Storms efter hans kvittering till 2-2 som i förlängningen innebar säkrad serieseger för laget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-16 23:10

769 åskådare hade samlats på Gullemon för att bevittna årets drabbning i den lokala fotbollen. Dramatiken de bjöds på gick verkligen inte att klaga på.

Förutsättningarna var givna på förhand. Vimmerby behövde en poäng för att säkra seriesegern. Gullringen var på jakt efter revansch och tre viktiga poäng i första hand i kampen om att nå kvalplats.

Det syntes också från början att det var Gullringen som ville mest. De tog också tillvara på sin första chans. Elva minuter in i matchen spelade Sebastian Svartz fram Ibrahim Doumbia som iskallt överlistade Gustaf Johansson i Vimmerbymålet med en välplacerad bredsida.

undefined
Ibrahim Doumbia gav Gullringen ledningen tidigt.

Tio minuter senare kom Gullringens spelande tränare Karlo Goranci i ett liknande läge. Avslutet hamnade dock någon meter utanför.

– Det var dåligt av mig. Ett sådant bra läge får jag inte missa, sa Goranci vars lag blev lite avvaktande sedan och lät Vimmerby komma upp mer och vaska fram chanser.

Både Joakim Storm och Johan Carlsson provade från distans, men närmare än Storms skott där Gullringens målvakt Petter Gustavsson tippade bollen i stolpen, kom inte VIF i första.

I upptakten av andra halvlek hade Gullringen en ribbträff tidigt. 2–0 kom istället i 58:e minuten genom Jesper Wärnehall.

– Det kändes bra så långt, men sedan gick det snabbt utför, sa Goranci.

undefined
Anton Brorsson jublar efter sitt 2-1-mål som tog Vimmerby tillbaka in i matchen.

Han syftade då på ett par olycksminuter för hemmalaget. Först fick Anton Brorsson till en drömträff och fick se bollen sitta klockrent i krysset i den 75:e minuten fram till 2–1 för VIF.

Kort därefter drog Albin Gustafsson på sig sin andra varning och blev utvisad. Vimmerby behövde sedan inte många minuter på sig för att fixa kvitteringen.

Joakim Storm stod för den genom att effektivt chippa bollen över målvakten till 2–2 med stora glädjescener som följd.

Efter det orkade inte Gullringen resa sig utan frustrationen lös igenom och resulterade i flera varningar samt att en spelare och en ledare blev avvisade från bänken.

undefined
Vimmerbys seriesegrande lag med guldhattarna på.

När slutsignalen ljöd utbrast vilt firande i Vimmerbylägret och guldhattarna åkte fram. När det första segerruset lagt sig gjorde VIF-tränaren Patrik Gunnarsson ett försök att summera matchen och lagets prestation som tagit dem till division 3.

– Att vi klarar oavgjort och fixar den poäng som behövs visar på en fantastisk moral i laget. Det är långt ifrån första gången den här säsongen som vi kommer igen och hämtar upp på slutet, sa han och medger att det är en stor lättnad att seriesegern är i hamn.

– Det är riktigt skönt att vi klarar att gå upp. Vi har hela tiden pratat om att vi inte ska känna någon press, men ärligt talat så har vi haft stor press på oss. Hade Gullringen vunnit mot oss och givit oss en rejäl knäck vet man aldrig vad som hade kunnat hända. 

Om han fortsätter att leda laget i division 3 kommande säsong vill han inte ge ett klart besked om.

– Visst är jag sugen på att fortsätta. Jag har spelat i trean själv och vet vad som krävs på den nivån. Hur det blir får jag och Stefan Bragsjö ta en diskussion kring vid ett senare tillfälle. Nu ska jag bara njuta av seriesegern. Jag lyckades vinna serien med Målilla som tränare för ett par år sedan och det är alltid lika stort när det går vägen.

Hur ska ni fira?

– Vi ska samlas med laget ikväll och jag ska följa med en sväng. Vi får se hur sent jag stannar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!