Vimmerby B vann efter fem matcher i rad utan seger

Vimmerby B är tillbaka i vinnarspåret igen i division 3 Småland östra dam i fotboll.

Rödsle BK förlorade mot Vimmerby IF B

Fotboll2023-08-27 18:54

Detta efter seger, 4-3 (2-1), mot Rödsle borta på Fredriksbergs IP. Det var första segern efter fem matcher i rad utan seger.

- Vi satt i förarsätet större delen av matchen men det satt hårt men segern var ändå rättvis Vi hade perioder som var bra men är inte helt nöjda med vårt spel. Poängen var hur go som helst. Glänste idag gjorde Stina Johansson och unge målvakten Natalie Milton, tyckte Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson, efter matchen.

Vimmerby B startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara tre minuter slog Vera Andersson till.

Rödsle kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Johanna Sternisa Bellander, i 15:e minuten.

Vimmerby B tog ledningen på stopptid i första halvleken, ännu en gång genom Vera Andersson. I 55:e minuten slog Amanda Karlsson till, och kvitterade för Rödsle.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Reta Kamal Hanno träff och gav Vimmerby B ledningen.

Bara två minuter senare var det Tessa Svensson som såg till att Vimmerby B ökade ledningen till 2-4.

I den 74:e minuten reducerade Julia Brundin för Rödsle. Mer än så blev det dock inte för Rödsle.

Det här var Vimmerby B:s tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Rödsle är kvar på elfte och sista plats, och Vimmerby B stannar på tionde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Vimmerby B Runsten/Möckleby hemma på Arena Ceosvallen, söndag 3 september 17.00.