Det blev delad pott när Vimmerby B tog emot Runsten/Möckleby i division 3 Småland östra dam i fotboll.

Vimmerby IF B spelade lika mot Runsten/Möckleby IF

Fotboll2023-09-03 18:57

Slutresultatet skrevs till 1-1 (1-1).

- Kanske årets bästa av oss helt enligt våra intentioner. Skönt att få poäng i match mot ett topplag det var vi verkligen värda. Toppbetyg till alla femton som deltog, grymt jobb av alla. Snyggt mål av Vera Andersson pass Stina Johansson och Tessa Svensson, kommenterade Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson efter matchen.

Runsten/Möckleby startade matchen bäst och tog ledningen. Alma Folkesson slog till, redan i 17:e minuten.

Vimmerby B kvitterade till 1-1 i 22:a minuten, när Vera Andersson slog till. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade 1-1.

Vimmerby B har en seger, en oavgjord och tre förluster och 7-11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Runsten/Möckleby har två vinster, en oavgjord och två förluster och 17-7 i målskillnad. Det här var Vimmerby B:s tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Vimmerby B på tionde plats i tabellen, och Runsten/Möckleby är på tredje plats.

Nästa motstånd för Vimmerby B är Madesjö. Lagen möts söndag 10 september 17.00 på Arena Ceosvallen.