Vimmerby B besegrade Hultsfred på hemmaplan

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Vimmerby B i matchen mot Hultsfred på Arena Ceosvallen.

Vimmerby IF B vann mot Hultsfreds FK

Vimmerby IF B vann mot Hultsfreds FK

Foto: Montage

Fotboll2023-06-01 20:52

Laget vann torsdagens match i division 3 Småland östra dam i fotboll med 2-1 (1-1). Klara Arrbrant blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 57 minuter.

- Idag hade vi hjärta och bra flås, tror det var det som avgjorde till slut. Sett till spel och målchanser skulle vi haft större ledning men Hultsfred försvarar sig bra idag. Vi avgör på en hörna som vi bestämt ska avgöra matcher när det står och väger, kul för laget och kul för Klara som var sist på bollen på hörnvarianten. Härlig laginsats alla njuter nu, kommenterade Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson.

Hultsfreds lagledare Christian Johansson:

- En riktigt bra match av oss. Första halvleken satte vi bra press, bra passningar och skapade många lägen, vi borde gjort ett par mål i första, Vimmerby har ett bra läge och gör mål. I andra är spelet jämnare och vi tappar markering vid hörna så dem får billigt 1-2. Vi skapar några halvchanser för kvittering men tröttnade och orkade inte med en slutforcering.

Matchen förblev jämn målmässigt till Vimmerby B tog ledningen i 27:e minuten, genom Julia Wirsén.

Hultsfred kvitterade till 1-1 alldeles före halvtidspausen, genom Elsa Nilsson. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Klara Arrbrant träff och avgjorde matchen.

Det här var Vimmerby B:s andra uddamålsseger den här säsongen.

Vimmerby B:s nya tabellposition är nionde plats, medan Hultsfred är på tolfte och sista plats.

Söndag 4 juni möter Vimmerby B Västervik borta 13.00 och Hultsfred möter Madesjö hemma 17.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!