Nytt upplägg stort lyft för Rosenfors

Fotbollen har fått ett lyft i Rosenfors IK inför säsongen. "Damlaget tränar tillsammans med F15-laget den här säsongen. Det har slagit väldigt väl ut", säger Niklas Hägg.

Emma Adolfsson är spelande tränare för Rosenfors.

Emma Adolfsson är spelande tränare för Rosenfors.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-21 12:07

AVSPARK 2022

När många klubbar brottas med att få ihop spelare till sina damlag har Rosenfors hittat en bra lösning inför säsongen. Att klubbens F15-lag tränar tillsammans med damlaget har ökat träningsnärvaron markant.

– Nu har vi en trupp på nästan 30 spelare totalt. Många av de yngre förmågorna är väldigt träningsvilliga. Det har gett ringar på vattnet så numera är vi oftast runt 20 spelare på varje träning, säger Niklas Hägg som i första hand har ansvar för F15-laget.

I damlaget fortsätter Emma Adolfsson som spelande tränare. Laget har tappat ett par spelare inför säsongen, men å andra sidan räknat in ett par nyförvärv också.

– Det är svårt att sia om målsättning. Vi får sikta på att göra en bättre säsong än förra året. Det viktigaste är ändå att vi får ihop ett lag och har kul tillsammans så att fotbollen kan leva vidare inom klubben.

Rosenfors börjar serien borta mot Frödinge på måndag 25:e april. 

– Frödinge är seriefavoriter för mig, så det kan bli tufft.

Om en dryg månad har klubben även ett träningsläger planerat på Gotland.

– Vårt F15-lag möter Visby i en seriematch så då har vi med hela truppen på resan och får chansen att svetsa samman gruppen. Det ser många fram emot.

Rosenfors IK

Nyförvärv: Wilma Hjelm från Vimmerby, Josefin Johansson och Linn Hägg, comeback.

Förluster: Matilda Älvehag och Julia Johansson till Vimmerby, Alma Persson till Hultsfred. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!