Lindgren om stora VIF-framgångarna: "Ett bra kvitto"

Vimmerby IF:s pojklag födda 2007 och 2008 har båda nått semifinalspel i distriktsmästerskapet. Verksamhetsansvarig David Lindgren gläds med framgångarna. "Det är jätteroligt", säger Lindgren.

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren njuter av ungdomslagens succé i DM.

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren njuter av ungdomslagens succé i DM.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-07 11:00

Succén i distriktsmästerskapet ger David Lindgren ro och att utvecklingen i Vimmerby IF går framåt.  Nu hoppas han att lagen kan gå hela vägen i DM. VIF:s pojklag 2008 spelar sin semifinal på lördagen och för 07-laget lutar det mot att man spelar sin semifinal 19:e september, men inget är bekräftat än.  

Lindgren tror mycket på de båda lagen

– Det är breda grupper som har tränat tillsammans länge och det finns mycket ambition, säger David Lindgren.

Som verksamhetsansvarig måste framgångarna kännas bra?

– Det är ett kvitto på det vi strävar efter. Att vi ska vara en verksamhet som ska vara utvecklande för att spela fotboll och bli bättre. Vi har lyckats få fram stora grupper med bra spelare. Vi vill finnas för de spelarna som vill utvecklas men även för hela gruppen. Se till att det finns bra träningsmöjligheter.

Föreningen försöker tona ner resultaten och viljan att gå högt i tabellen, utan mer lägga fokuset på den individuella spelaren och laget.

– Vi vill se till att vår tränings- och matchmiljö ska vara utvecklande och vi vill fortsätta med det arbetet. Vi har haft en del spelare som fått åka på smålandslagsläger och det betyder att vi är på rätt väg med vår verksamhet. 

Hur ser framtiden ut?

– Det finns många ambitiösa fotbollsspelare och jag ser flera spännande spelare som kommer fram. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!