Delad pott i premiären – Gunnarsson med drömmål

Pang, så hade han presenterat sig direkt i sin seriedebut för Södra Vi IF. Niklas Gunnarsson satte ett vackert ledningsmål på volley mot HM IS. Nu gav inte det tre poäng, utan en pinne. Premiären på Hjältemon slutade 2–2. "Det var rättvist", säger tränaren Andreas Stejdahl i HM IS.

HM IS och Södra Vi spelade 2-2 i premiären och fick dela på poängen.

Fotboll2023-04-16 18:37

Ni som kan er lokalfotboll vet vilket löd i vänsterdojan Niklas Gunnarsson har. Lägg därtill att han dessutom oftast har mycket bra precision. Just det. Hans mål efter knappt 20 minuter var otroligt snyggt och kanske redan nu aspirerar på årets mål. Efter ett långt inkast drog han till på volley och bollen seglade i en fin båge över den chanslöse Erik Petersson i hemmamålet.

HM IS åt sig in i matchen och tog över en bit in på den första halvleken. Mycket tack vare Erik Stejdahls spel på inre mittfältet. Det var också han som kvitterade när han ostört nickade in 1–1 på Jonatan Greens hörna.

– Jag tycker vi försöker trilla fotboll och lyckades på det stora hela ganska bra med det också, på ett svårt underlag. Visst, ibland tappar vi boll på farliga ytor, men inte så ofta ändå, säger tränare Stejdahl.

Han fick se duktige Gibril Bah sätta 2–1 för sitt lag efter en fin prestation i momentet före av ytterbackskollegan Karl Hjelmland. Glädjen blev inte särskilt långvarig då en annan ytterback, Mikael Hammarqvist, gjorde 2–2 från långt håll.

Sen radade Södra Vi upp ett flertal heta möjligheter, dock utan att lyckas.

– Ja, vi ska sätta någon av de chanserna. Ricky (Gustafsson) hade ju bland annat en dubbelchans där deras målvakt gjorde det bra, säger tränaren Michael Elmér.

Han var ändå nöjd med premiärpoängen och med det spel som laget presterade på den svårspelade gräsmattan.

I slutet var hemmalaget nära att få sista ordet då de vaskade fram två bra lägen.

I HM IS var hela backlinjen bra, där även Erik Petersson får plus, precis som Erik Stejdahl.

I Södra Vi utmärkte sig främst mittbackarna Kim Johansson och Filip Frejd. Målvakten Philip Hubbard var också duktig, liksom Rory Barraza.