Gamla guldgänget fick se HFK ta tre poäng

Hultsfred vann under fredagskvällen med 4-2 hemma mot Stensjön. På läktaren fanns ett gammalt guldgäng och bevittnade segern. "Vi gör en väldigt bra match", säger HFK:s huvudtränare Sebasthian Svensson.

Gamla guldgänget som tog hem smålandscupen för 40 år sedan fick se HFK vinna under fredagskvällen.

Gamla guldgänget som tog hem smålandscupen för 40 år sedan fick se HFK vinna under fredagskvällen.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-08-25 21:41

För 40 år sedan tog Hultsfred FK hem smålandscupen i fotboll. På fredagen samlades det gamla guldgänget och firade tillsammans där det var många glada återseenden.

– Det är jättekul, sa Torbjörn Karlsson om att få se alla gamla lagkamrater igen.

Samtidigt som återträffen ägde rum tog dagens HFK emot Stensjön. Där blev det seger med 4-2 efter att hemmalaget Hultsfred hade vänt ett 1-2-underläge till seger. En av de som låg bakom vändningen var Hultsfreds Ibrahim Haddar som satte dit 2-2-målet.

– Jag tycker vi gör en bra match och det var spännande. Jag tycker att jag gör en bra andra halvlek. Jag fick mycket självförtroende. Det här var en viktig seger för oss, säger Haddar.

Även Gustav Föghner, Diego Urrutia och Rasmus Samuelsson hittade nätet mot Stensjön. Huvudtränaren Sebasthian Svensson var nöjd med lagets insats.

– Vi gör en väldigt bra match. Jag tycker vi visar en otrolig moral när vi lyckas vända på det. Det kändes som att vi hade kontroll på matchen hela vägen även om man var lite orolig. Det här var en skön seger, säger Svensson efter segern.

Vad tar man med sig efter denna seger?

– Att vi visar att vi har en bra nivå och lyckas mäta oss med ett så bra lag som Stensjön. 

Efter matchen valde Sebasthian Svensson att hylla hela laget för sina insatser. Lite extra plus får lagets offensiv efter att ha gjort fyra baljor.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!